Με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κορινθο

KODAK Digital Still Camera

Η αρχή των εορτασμών έγινε από την Ιστορική Μονή της Παναγίας του Βράχου στην Νεμέα, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορινθιας κ. Διονύσιος, αφού επέβλεψε τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κων/νο Καλαντζη, χοροστάτησε στην υπαίθρια Ι. Αγρυπνία την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, και μίλησε επίκαιρα στο πολυπληθές Εκκλησίασμα, που συγκεντρώθηκε για να τιμήσει την Θεομητορική μορφή της «Αμολύντου Παρθένου» αποδίδοντας τον σεβασμό και την τιμή στο θαυματουργό εικόνισμά της Παναγίας, που φυλάσσεται εκεί.

KODAK Digital Still Camera

Την Κυριακή, 14 Αυγούστου , ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στον Ι. Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιάτο πλαισιωμένος από τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, τους Εφημερίους του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Όθωνα Νίκα και π. Νικόλαο Σταματόπουλο και τους διακόνους του .

KODAK Digital Still Camera

Μίλησε επίκαιρα στο ευσεβές Εκκλησίασμα αναφερόμενος στους προπάτορες του ανθρώπινου γένους, τον Αδάμ και την Εύα, οι οποίοι με την επιλογή τους βύθισαν την ανθρωπότητα στην φθορά και στον θάνατό αντιπαραβάλλοντας τους με τον Νέο Αδάμ (τον Χριστό) και την Νέα Εύα (την Παναγία), οι οποίοι μας αναγεννούν μετατρέποντας μας σε ανθρώπους της ειρήνης, της χαράς και της αγάπης.

KODAK Digital Still Camera

Την παραμονή της εορτής Κυριακή, 14 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν Κληρικοί της πόλεως της Κορίνθου. Αφού έψαλαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο ακολούθησε η λιτανευτική πομπή του Επιταφίου στους δρόμους του Συνοικισμού. Λίγο πριν την απόλυση της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, παρουσία των πολιτικών εκπροσώπων και των ευσεβών Χριστιανών, αναφέρθηκε στην διαφορά των σκοπών της Εκκλησίας από τους σκοπούς της Πολιτείας εξαιτίας της διαφορετικής προσέγγισης της ανθρώπινης οντότητας, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι πέρα και πάνω από κάθε Πολιτικό Κοινωνικό, Φιλοσοφικό και Οικονομικό κίνημα. Ολοκλήρωσε τον λόγο του καλώντας τους Χριστιανούς να επαναστατήσουν κατά του κακού εαυτού τους και να πορευθούν με το Ευαγγέλιο και τον Σταυρό, τους δε Πολιτικούς να πορευθούν με γνώμονα τα Χριστιανικά ήθη του Λαού που κυβερνούν.

Την ίδια ημέρα και στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αρχαία Κόρινθο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιωμένος από τους Εφημερίους του Ι. Ναού. Λίγο πριν την λιτάνευση του Επιταφίου ο Σεβ. κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας να βρίσκεται στην περιφέρεια του και να Ιερουργεί. Αναφέρθηκε ακόμα στο πρόσωπο της Παναγίας μας και την ταπεινή μορφή Της καλώντας ταυτόχρονα τους πιστούς να μιμηθούν την ταπείνωση Της.

Την κυριώνυμο ημέρα Δευτέρα, 15 Αυγούστου , ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, κατόπιν προσκλήσεως του νέου Καθηγουμένου της Ι. Μονής «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου, τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς αναφερόμενος στην εορτή της Παναγίας μας, τονίζοντας πως εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε σαν όλους τους άλλους που δεν έχουν ελπίδα αλλά ζούμε με την πεποίθηση και την πίστη της αιωνίου και της όντως ζωής.

Στην Ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κόρινθου της Θ. Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ ο οποίος απηύθηνε λόγους πνευματικής οικοδομής προς τους πιστούς, που από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό συγχαίροντάς τους ταυτόχρονα για την πίστη και την αγάπη τους προς την Παναγία του Κυρίου μας. Ολοκλήρωσε τον λόγο του ευχαριστώντας για μια ακόμα φορά τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας ο οποίος με πολλή αγάπη του παρεχώρησε Ι. Θυσιαστήριο για να τελέσει την Θ. Λειτουργία, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία μας.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com