Συλλογη τροφιμων και σχολικων ειδων απο την Unesco και τον Δημο Κορινθιων

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 7:00 μ.μ.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

(Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού

έναντι Εθνικής Τράπεζας)

ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ – ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων δημιούργησεσε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων και το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής,τις Κοινωνικές Δομέςγια τηνΑντιμετώπιση της Φτώχειας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Πρόεδρος του Ομίλου για τηνUNESCO Πειραιώς και Νήσων και Μέλος τουΕκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτηςσας προσκαλούνστημουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλοΟ Διάλογος των Πολιτισμών, που θα πραγματοποιηθείστο κέντρο της Κορίνθου (Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας) τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 7:00μ.μ.Τα παραδοσιακά συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν, θα παρουσιάσουν χορούς, ήθη και έθιμα από τις χώρες τους.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντί εισιτηρίου θα γίνει συλλογή τροφίμων (συσκευασμένα τρόφιμα, γάλα, ζάχαρη, λάδι, κρέας (νωπό-κατεψυγμένο), τοματοχυμός, όσπρια – ρύζι, ζυμαρικά) και σχολικών ειδών, τα οποία θα μοιρασθούν στις οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα υποστήριξης των Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Τη λειτουργία των Δομών στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Συλλόγους και τα Μέλη τους για την εθελοντική τους συμμετοχή, καθώς η εκδήλωση πραγματοποιείται με μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο Κορινθίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/9/2016(Πεζόδρομος Εθνικής Αντίστασης & Πυλαρινού, έναντι Εθνικής Τράπεζας)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7:00 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

  • KOVEGROUPfromPARAGUAI,

ΥΠΕΥΘΥΝΗΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: MARÍABELÉNRIVEROS

  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «PATARA EMIGRANTEBI»

ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ: OTO LEVERASHVILI

Λίγα λόγια για το παραγουανό συγκρότημα KOVE…

Το group με το όνομα KOVE είναι μια ομάδα επαγγελματιών χορευτών. Όλα τα μέλη του έχουν δεσμευτεί στην κουλτούρα της χώρας της Παραγουάης και κύριος σκοπός τους είναι να το μεταφέρουν σε εθνικό επίπεδο.

Το KOVE δημιουργήθηκε στα πλαίσια του ενδιαφέροντος σχετικά με την προώθηση της τέχνης, βασιζόμενο στην ιδέα του να μεταφέρεις συναισθήματα μέσω του χορού.

Κάθε παρουσίαση του group χαρακτηρίζεται από δύναμη, επαγγελματισμό και ενθουσιασμό που φαίνεται σε κάθε στυλ χορού. Δέσμευσή τους είναι να μεταφέρουν συναισθήματα και να προωθήσουν την κουλτούρα τους. Έχουν αφιερωθεί στο να προσφέρουν παραστάσεις σε ποικίλους ρυθμούς και δίνουν έμφαση στον παραγουανό χορό KOVE, που στη γλώσσα Guaraniσημαίνει ζωή. Τα μέλη του group χαίρονται την τέχνη και σε κάθε παρουσίαση καταθέτουν τη ψυχή τους.

Το groupKOVE δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2015 και σε λιγότερο από ένα χρόνο εκτοξεύτηκε σε πολλά γεγονότα, όπως στη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, σε εκδηλώσεις μεγάλων και σημαντικών εταιριών, καθώς και στη τελετή λήξης του διεθνούς φεστιβάλ της Asunsion(Ασουνσιόν –πρωτεύουσα Παραγουάης). Όλοι οι επαγγελματίες χορευτές άνω των 18 είναι έμπειροι και έχουν συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις όπως:

  • Διεθνή Φεστιβάλ  σε Χιλή, Βραζιλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ελβετία.
  • Φεστιβάλ ιδιαίτερης σημασίας στην Παραγουάη.
  • Μεγάλους διαγωνισμούς χορού που έγιναν σε Παραγουάη, Αργεντινή και Βραζιλία.

Η διεύθυνση και καθοδήγηση του group είναι υπό την επίβλεψη της καθηγήτριαςMariaBelenRiveros, με μεγάλη εμπειρία σε άλλα διεθνή φεστιβάλ και επίτιμο μέλος σε άλλα παραδοσιακά group, έχοντας ως συνεργάτες διάφορα μέλη του KOVE. Δίνεται έμφαση στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του group έχουν ήδη συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ άλλων παραδοσιακών ομάδων.

Με λίγους μήνες ζωής ωστόσο, το KOVE υπόσχεται να αφήσει το στίγμα του σε κάθε παρουσίαση , καθώς τα μέλη του αισθάνονται δεσμευμένα με την κουλτούρα της Παραγουάης και της τέχνης ευρύτερα.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com