Εορτασμός Παρεκκλησίου Αγ. Σοφίας Κορινθου

Πανηγύρισε κι εφέτος, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου «ΟΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ» της Ι. Μητροπόλεώς Κορινθου.

Σε σχετικη ανακοινωση της Μητροπολης αναφερεται:

Τον Εσπερινό κατά την παραμονή, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, τέλεσε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αθανάσιος Πέζος και ο Διάκονος π. Πέτρος Καγιούλης, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος μίλησε για την Ιστορία του κτιρίου και πως αυτό δια μέσου των δεκαετιών, που πέρασαν, επετέλεσε πολύ σημαντικό έργο, ως Ορφανοτροφείο της Ι. Μητροπόλεως μας, ως Επισκοπικός Οίκος και Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας και πως σήμερα ενοικιάστηκε και προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει πάλι παιδιά ως Ίδρυμα παιδικής φροντίδας και εκπαιδεύσεως. Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος κατάλληλα στους παρισταμένους Χριστιανούς και καλή δύναμη στους νέους ενοίκους του.

KODAK Digital Still Camera

Την επομένη τελέσθηκε Όρθρος και Θ. Λειτουργία από τον Παν/το Αρχιμ. π. Αθανάσιο Πέζο και τον Διάκονο π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας τελέστηκε επιμνημόσυνο Τρισάγιο εις μνήμην όλων των Ευεργετών και Δωρητών του Ορφανοτροφείου και της Ι. Μητροπόλεώς μας, Κληρικών και Λαϊκών, ενώ ό σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχήθηκε σε όλους να αποκτήσουμε τις αρετές της σοφίας, της ελπίδος, της πίστεως και της αγάπης, τα ονόματα των οποίων φέρουν οι εορταζόμενες Αγίες.

KODAK Digital Still Camera

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com