Προγραμμα εορτασμου Εθνικης επετειου Δημου Ναυπλιεων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Ώρα 09:00 Ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων για τη σημασία της γιορτής.
Ώρα 11:00.Απότιση φόρου τιμής μαθητών και μαθητριών στα μνημεία των Ηρώων
Στέψη των μνημείων από Μαθητές και Μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου.

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ


Τα προγράμματα εορτασμού στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ναυπλιέων έχουν ως εξής:

Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εορτασμού στην Δημοτική Ενότητα Ναυπλίου όπως έχει διαμορφωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

Τελετάρχης Στέλιος Γκουριώτης


Δημοτική Ενότητα Ασίνης

Στην Δημοτική Ενότητα Ασίνης, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Τοπική Κοινότητα Δρεπάνου

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την κ. Κατερίνα Παπανδριανού. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχης Κωνσταντίνος Κόντος

Τοπική Κοινότητα Τολού

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και ώρα 9:30 θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, της Τοπικής Κοινότητας Τολού.
Στη συνέχεια, θα τελεσθεί τρισάγιο στο Μνημείο των Πεσόντων, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από μαθήτρια της έκτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τολού. Η εορτή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τελετάρχης Σοφία Μηναίου

Δημοτική Ενότητα Μιδέας

Και στη Δημοτική Ενότητα Μιδέας , ενόψει του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, μεγάλης γιορτής του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης, προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2015 αλλά και φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και λοιπών καταστημάτων καθώς και των κεντρικών πλατειών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας και πραγματοποιηθεί η Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος και ώρα 10:00 θα γίνει Δοξολογία. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, όπου και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια, θα γίνει παρέλαση από μαθητές και μαθήτριες των σχολείων Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου.

Τελετάρχης Ιωάννης Κακούρος


Δημοτική Ενότητα Τίρυνθας

Στην Τίρυνθα, όπως και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες, από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός. Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας, ενώ στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων στον Ιερό Ναό Τίμιας Ζώνης, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από το διευθυντή του Δημοτικού σχολείου Νέας Τίρυνθας κ. Αλέξανδρο Γκίνη
Ακολούθως το εκκλησίασμα, προπορευόμενων των σχολείων, θα μεταβεί στη κεντρική πλατεία στο χώρο του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Τίρυνθας, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου.


 Τελετάρχης Κυριακόπουλος Αντώνιος

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ :

Άριας, Λευκακίων, Πυργιωτίκων, Ανυφίου, Αραχναίου, Μιδέας, Παναριτίου, Πουλακίδας,  Ασίνης, Ιρίων, Νέου Ροϊνού και Αγίου Αδριανού.

Και στις παραπάνω τοπικές κοινότητες , από το πρωί της 26ης Οκτωβρίου έως και το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου προβλέπεται γενικός σημαιοστολισμός.

Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 07:00 θα σημάνουν οι καμπάνες της εκκλησίας, ενώ στις 09:15 θα προσέλθουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων, όπου στις 09:30 θα τελεσθεί δοξολογία.

Ακολούθως το εκκλησίασμα, προπορευόμενων των σχολείων, θα μεταβεί στη πλατεία στο χώρο του Ηρώου, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στη συνέχεια, στις πλατείες των Τοπικών Κοινοτήτων, θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Νηπιαγωγείων και του ειδικού Γυμνασίου.

Τέλος, θα απαγγελθούν ποιήματα από τους μαθητές των Σχολείων, καθώς και θα αποδοθούν παραδοσιακοί χοροί.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com