Δημήτρης Ραψωματιώτης : Οι επιχειρηματίες δε βλέπουμε την επιβίωσή μας με όρους πολιτικούς

Φίλε Γιάννη, καθαρά προσωπική και παραδοσιακά δημοσιογραφική η ανάλυσή σου (εδώ), ως προς το ποιοι, και με ποιους υποστηρικτές θα διεκδικήσουμε το Επιμελητήριο Κορινθίας, θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι « οι επιχειρηματίες δε βλέπουμε την επιβίωσή μας με όρους πολιτικούς».

Οι επιχειρηματίες σήμερα βαλλόμαστε από παντού, η οικονομική κατάσταση της χώρας, το διεθνές εμπόριο που απομακρύνεται από τις ελληνικές επιχειρήσεις ή πάει να τις εκμεταλλευτεί, οι ανύπαρκτες ουσιαστικά τράπεζες, φυσικά το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κοινωνικό, και το κράτος με τις υπηρεσίες του, μόνο ασφυξία παρέχουν στην επιχείρηση.

Υπάρχουν όμως και λίγοι, σχετικά, που παρ’ όλα αυτά αναπτύσσονται και ευημερούν.

Είναι αυτοί που ξέφυγαν από τις παλιές πολιτικό – κομματικές – κρατικές λογικές και λογικές παροχών, είδαν ευκαιρίες, έκαναν συνεργασίες και βλέπουν μόνο το αποτέλεσμα για το οποίο και αγωνίζονται.

Δε νομίζω λοιπόν ότι η πλειονότητα των επιχειρηματιών σήμερα θα έχει κριτήριο την πολιτική χροιά του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου, το αν πήρε το χρίσμα από κάποιο κόμμα, αν είναι φίλος ή όχι με τον Δήμαρχο ή τους Δημάρχους ή τους Βουλευτές ή με τους …  παράγοντες σε κάθε τόπο.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε κι εμείς που έχουμε βρεθεί για κάποια χρόνια στη διοίκηση του Επιμελητηρίου αλλά και όσοι για πρώτη φορά θ’ ασχοληθούν, είναι ότι η αποστολή μας θα πρέπει να είναι να φέρουμε τον επιχειρηματία στο Επιμελητήριο, να εμπνεύσουμε τους επιχειρηματίες, ότι πέρα από μία υποχρεωτική ή μη συνδρομή, το Επιμελητήριο έχει, και θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον επιχειρηματία να νιώσει ότι, εκεί στο κτίριο, εδώ σε εμάς που θα διεκδικήσουμε ρόλους, και τελικά, στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, θα βρει δύναμη.

Δε θα του χαρίσει κανείς κάτι, θα διεκδικήσει, θα ενώσει δυνάμεις, και μόνος του ο καθένας θα επιτύχει.

Αυτές κατά τη γνώμη μου είναι οι βασικές αρχές για την επόμενη μέρα της επιχειρηματικότητας, και σ’ ευχαριστώ που μου έδωσες τη δυνατότητα με το άρθρο σου να διαφωνήσω και να εκφράσω τις δικές μου απόψεις.

Ραψωματιώτης Δημήτρης

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com