Ο κοσμος ρωταει:Τι γινεται στο Ωνασειο?

Τα πανω κατω φαινεται πως εχει φερει στο κορυφαιο καρδιοχειρουργικο κεντρο Ωνασειο η σταση του Προεδρου του Διοικητικου συμβουλιου που εδω και τεσσερις μηνες … δεν συγκαλει το οργανο σε συνεδριαση!Γιατι ομως συμβαινει αυτο???

Δειτε το αποκαλυπτικο ρεπορταζ της εφημεριδας Δημοκρατια και τα συμπερασματα δικα σας!

Καταγραφή.PNG1

 

Τι είπε (03.03.17) ο Λεωνίδας Γρηγοράκος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το Ωνάσειο και τον πρόεδρο Δ. Νιάκα:

Για να δούμε, γιατί το «Ωνάσειο» δεν το λειτουργείτε; Η ίδια πολιτική με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Καταργείστε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μην κάνετε και το ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΕΛΠΝΟ. Έχει τέσσερις μήνες να συνέλθει το Δ.Σ..

Προσέφυγε πάλι ο κύριος Υπουργός εναντίον, προσέφυγαν οι διορισμένοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε την πράξη του Υπουργό με αποτέλεσμα το Δ.Σ. του νοσοκομείου, τέσσερις μήνες να μην συνεδριάζει. Βέβαια, εκεί έχετε βάλει και έναν κομματικό-πολιτικό-εγκάθετο όλων των κυβερνήσεων, και των δικών μας. Τον φέρατε μάλιστα και στην Αθήνα τώρα τελευταία, τον προαγάγατε από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τον κάνετε και τακτικό καθηγητή στην Ιατρική της Αθήνας. Μεγάλη ιστορία. Θα μας απαντήσετε στις ερωτήσεις μας”.

                                                                                                                        Η ερωτηση του κου Γρηγορακου

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

 

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου»

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αποτελεί μια πρωτότυπη καρδιοχειρουργική μονάδα σύμφωνα με τις προδιαγραφές των πιο διακεκριμένων κέντρων του εξωτερικού η οποία, για περισσότερο από 25 χρόνια, παρέχει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους πολίτες της χώρας. Σε μια μονάδα υγείας, η καλύτερη δυνατή φροντίδα του ασθενή είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας αξιόλογου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και η εύρυθμη λειτουργία της εξασφαλίζεται από τις συνεχόμενες κατευθυντήριες γραμμές που προσφέρονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προέβη στις 3-11-2015 στην έκδοση μιας απόφασης με την οποία τροποποιούσε την αριθμ. ΔΥ1δ/Γ.Π.44451/4-6-2014 υπουργική απόφαση, όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα με την υπ’ αριθμ. ΔΥ1δ/Γ.Π. 65369/18−09−2014, με περιεχόμενο τον ορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Η συγκεκριμένη απόφαση αντικαθιστούσε κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Για τον λόγο αυτό, τα μέλη τα οποία είχαν αντικατασταθεί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας να ακυρωθεί η εν λόγω κοινή απόφαση καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη ή παράλειψη της Διοικήσεως.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό, η κρινόμενη αίτηση γίνεται δεκτή και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ. Αριθμ. 2695/13-12-2016 απόφασή του, ακυρώνει την υπ’ αριθμ. Α2β/Γ.Π.οικ.:84141/3-11-2015 κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου δεν έχει συγκαλέσει Διοικητικό Συμβούλιο από τριμήνου για να μη υποχρεωθεί να καλέσει να παραστούν τα μέλη τα οποία είχαν παρανόμως αντικατασταθεί και τα οποία έχουν δικαιωθεί βάσει της προαναφερθείσας Αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.      Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και αν ναι, με ποιον τρόπο;

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com