Ο Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε εκστρατεία συλλογής καπακιών για την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «ΑΓΆΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», πραγματοποιεί εκστρατεία συλλογής πλαστικών καπακιών (από νερό, αναψυκτικά, χυμούς, γάλα, τσάι κλπ).
Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων καπακιών, προκειμένου να αγοραστεί ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα ανήκει στο γραφείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των ατόμων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.
Για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα αναπηρικό αμαξίδιο, πρέπει να μαζέψουμε συνολικά έναν τόνο καπάκια, που ισοδυναμεί με περίπου 540.000 κομμάτια!
Σήμερα 16 Μαρτίου 2017, για πρώτη φορά, καταφέραμε να παραδώσουμε 350 kg καπάκια και φιλοδοξούμε μέχρι το Πάσχα, να έχουμε συγκεντρώσει την απαιτούμενη ποσότητα για την απόκτηση του αμαξιδίου.

Το όφελος από την κίνηση συλλογής πλαστικών καπακιών είναι διπλό, καθώς αφενός, γινόμαστε αρωγοί στην προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων στα άτομα με κινητικά προβλήματα, και αφετέρου, αναδεικνύουμε στην πράξη τη σημασία της ανακύκλωσης, με σκοπό να προστατέψουμε το Περιβάλλον μας.
Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Καλύβα (τηλ. 2743360203).

Σε ανακοινωση του Δημου αναφερεται μεταξυ αλλων:

«Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε ενεργά στην δράση μας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αξία της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ανακύκλωσης»

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com