“Γιάννης Σκαρίμπας, Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του”

Την Τρίτη 21 Μαρτίου,στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, στον Συναυλιακό Χώρο “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Poema και το Βιβλιοπωλείο Κιβωτός, έγινε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Χαράς Νικολακοπούλου: “Γιάννης Σκαρίμπας, Παραδοξολογίες και γλωσσικές ακροβασίες στο πεζογραφικό έργο του”.

IMG_8688

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος κ.Νίκη Σταματοπούλου.

Ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα διάβασε ο ηθοποιός Πέτρος Αποστολόπουλος και για το βιβλίο μίλησε η κ.Μαργαρίτα Ματάτση, ποιήτρια.

Μετά την προβολή ολιγόλεπτου αποσπάσματος από ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, η συγγραφέας Χαρά Νικολακοπούλου αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία που την εντυπωσίασαν από το πολυδιάστατο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα.

IMG_8676

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τραγούδησαν γνωστά μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Σκαρίμπα ο Γιάννης Πάνου, ο Θανάσης Πάνου και ο Γιώργος Λυκίδης, ενώ στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης Κορίνθιοι ποιητές διάβασαν ποιήματά τους, ακούστηκαν μελοποιημένα ποιήματα και άλλων Ελλήνων ποιητών, τα οποία σιγοτραγουθήθηκαν από το κοινό  ταξιδεύοντάς το με στίχους και μελωδία σε αναμνήσεις και όνειρα…

IMG_8832

IMG_8696

Οι φωτο Τσετσι Τσανκοβ

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com