Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η 25η Μαρτιου 1821 στην Ι.Μητροπολη Κορινθου

KODAK Digital Still Camera

Πανηγυρικά εορτάστηκε κι εφέτος ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου ώς και η επέτειος της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.

Οπως αναφερεται σε ανακοινωση της Ιερας Μητροπολης:

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος το εσπέρας της 24ης Μαρτίου 2017 ετέλεσε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, κατά την προβλεπόμενη υπό της Εκκλησίας μας Τάξη, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, όπου και ομίλησε επίκαιρα στους συμπροσευχόμενους πιστούς μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

KODAK Digital Still Camera

Το πρωί της 25ης Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος μετέβη στο Δ.Δ. Αγίων Θεοδώρων όπου και ετέλεσε στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Θ. Λειτουργία και την Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο.

KODAK Digital Still Camera

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας Παν/τος Αρχιμ. π. Κάλλιστος Ροδόπουλος. Στην συνέχεια, στην πόλη της Κορίνθου και περί ώρα 11:00 π.μ., ετέλεσε στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου, παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, κ. Ιωάννη Τσιρώνη, Αναπληρωτού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και των Αρχών του Τόπου, την επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ακολούθως ο Ι. Κλήρος με πρώτο τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, οι Άρχοντες και ο Λαός μετέβησαν στο Μαυσωλείο, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ι. Ναού, όπου και ετελέσθη Επιμνημόσυνο Τρισάγιο για τους πεσόντες στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, μετά το πέρας του οποίου έλαβε χώρα η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Πολιτείας, του Στρατού, των Αρχών και Εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κορινθία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρέστη και στην καθιερωμένη Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση στην Κόρινθο επί τη Εθνική Επετείω.

KODAK Digital Still Camera

.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com