Ξεκίνησε εκ νέου η ιστοσελίδα τουwww.icpen.org για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών παγκοσμίως

Ανακοινωση ΙΝΚΑ Κορινθιας:
Σας ενημερώνουμε ότι το Διεθνές Δίκτυο για την Προστασία των Καταναλωτών και την Επιβολή της νομοθεσίας –International Consumer Protection and Enforcement Network (ICPEN) ξεκίνησε εκ νέου την ιστοσελίδα τουwww.icpen.org για την καλύτερη προστασία των καταναλωτών παγκοσμίως.
Το ICPEN είναι ένα συνεργατικό φόρουμ των αρμόδιων αρχών για την προστασία των καταναλωτών που ενθαρρύνει την παγκόσμια συνεργασία με στόχο την καταπολέμηση των δόλιων, παραπλανητικών και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών που επηρεάζουν τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια εμβέλεια του ICPEN – με μέλη από περισσότερες από 60 οικονομίες – σημαίνει ότι βρίσκεται σε καλή θέση για να εστιάσει στα διασυνοριακά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σημερινοί καταναλωτές.INKAnew (Αντιγραφή)
Ο νέος ιστότοπος φιλικός ως προς την χρήση του και από smartphones και tablets παρέχει στους καταναλωτές βασικές πληροφορίες, όπως τον τρόπο αποφυγής απάτης και την ασφαλή online αγορά. Παρέχει επίσης συμβουλές για το πού να αναζητήσετε βοήθεια και πώς να καταθέσετε μια καταγγελία στις διασυνοριακές διαφορές.  Για παράδειγμα, οι καταναλωτές που πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύμα παραπλανητικών πρακτικών στο διαδίκτυο μπορούν να καταγράψουν την καταγγελία τους στη διεύθυνση www.econsumer.gov σύνδεσμος του ICPEN που είναι διαθέσιμος σε οκτώ γλώσσες.
 
katanalotes1
Για τις αρμόδιες αρχές προστασίας των καταναλωτών παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Δικτύου και τον τρόπο συμμετοχής τους, όπως:
  • Η Διεθνής Ημέρα Εξοικονόμησης Διαδικτύου, μια συντονισμένη καταστολή των απατών όπου οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στην αντιμετώπιση κάθε παραπλανητικής και δόλιας συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο και σε άλλες μορφές ψηφιακής επικοινωνίας και
  • Ο Μήνας Πρόληψης Απάτης, μια μηνιαία εκπαιδευτική πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την απάτη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις απάτες μέσω σειράς εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Τέλος, αυτός ο νέος δικτυακός τόπος θα βοηθήσει τους παγκόσμιους φορείς επιβολής του νόμου στον εντοπισμό, τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της παράνομης συμπεριφοράς που επηρεάζει τους καταναλωτές που συναλλάσσονται διασυνοριακά.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com