ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΔΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας και εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εορτάζοντας τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Ο ‘Αγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, για μας τους ψαραίους, τους Στυμφάλιους εν γένει και τους Κορινθίους, είναι ο Απόστολος του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας, διότι χωρίς τον ‘Αγιο Δαμασκηνό δεν θα ήταν γνωστός ο ‘Αγιος Νικόλαος ο Νεοφανής και θεωρούμε ελάχιστο φόρο τιμής την τέλεση θείας λειτουργιας για τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη.

P1080061

Η τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την 3.12.2017, ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών.

Ευχαριστούμε τον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή της προτάσεώς μας.

Συλλειτούργησε ο Παπακώστας σ. ιερέας του αυτού ναού.

Παρέστησαν και μας τίμησαν ο γιός του χρηματίσαντος ιερέα στο Ψάρι (Παπαταμπάκη) Αντώνης Ταμπάκης, γνωστός εργατολόγος δικηγόρος Αθηνών, ο σ. δικηγόρος και ποιητής του Ψαρίου Γεώργιος Χρ. Δούρος, ο ψαραίος πολιτευτής ‘Αρις Σκούρτης και πλήθος ψαραίων που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου και η διάκρισή του απ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, κατά τον 16ο αιώνα, μας κάνει να ξαναμελετήσουμε με άλλο μάτι την υμνογραφία που έγραψε για τον Νεομάρτυρα ‘Αγιο Νικόλαο τον Νεοφανή τον εξ Ιχθύος της Κορινθίας το 1558, τέσσερα μόλις έτη μετά την θυσία του το 15o

P1080048 P1080040

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com