Ο θεολογος,εκδοτης και συγγραφεας Δημ.Μαυροπουλος στην Κροκιδειο αιθουσα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου,στην «Κροκίδειο» Αίθουσα η καθιερωμένη Κατηχητική σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Κορινθου με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του Σώματος Χριστού».

Οπως αναφερεται σε ανακοινωση της Ι.Μητροπολης:

Προσκεκλημένος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Θεολόγος, Συγγραφέας και Εκδότης κ. Δημήτριος Μαυρόπουλος, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Η Θεία Λειτουργία ως Βασιλεία του Θεού».

KODAK Digital Still Camera

Ο κ. Μαυρόπουλος με χαρακτηριστική θεολογική επάρκεια ανέλυσε το Ι. Μυστήριο της Θείας Λειτουργίας, το οποίο, φανερώνει την Βασιλεία του Θεού στο «εδώ» και «τώρα» κάθε φορά που τελείται εντός του Εκκλησιαστικού Σώματος. Η φανέρωση της Βασιλείας του Θεού είναι συνδεδεμένη με τα έσχατα, τα οποία αντιλαμβανόμαστε ως παρόντα στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η φανέρωσή της Βασιλείας του Θεού πραγματοποιείται μέσα στην Θεία Λειτουργία και εξαγγέλλεται ως το «έσχατον» που γίνεται «παρόν» σε μια εσχατολογική προοπτική της ιστορίας. Το «ες αεί» παρόν στην ζωή της Εκκλησίας Άγιον Πνεύμα μας συνέχει και μας συγκροτεί ως Σώμα Χριστού στην υπό τον Επίσκοπο τελούμενη Ευχαριστιακή Σύναξη.

 

KODAK Digital Still Camera

Η Θεία Λειτουργία, κατέληξε ο κ. Μαυρόπουλος, δεν τελειώνει αλλά κάθε «λειτουργημένος» πιστός αποχωρώντας από τον Ναό, μετά την Θεία Κοινωνία, καλείται να κηρύξει στον κόσμο ότι η Βασιλεία του Θεού είναι παρούσα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη  εγκάρδια τον κ. Δημήτριο Μαυρόπουλο για την άρτια θεολογική ανάλυση του «φρικτού» Μυστηρίου και έκλεισε την σύναξη επισημαίνοντας ότι: «Η Θεία Λειτουργία είναι η Βασιλεία της αγάπης του Θεού και όποιος δεν την αισθάνεται υπ᾿ αυτή ακριβός την έννοια δεν μπορεί να αποτελεί μέλος του Ευχαριστιακού  Σώματος».

KODAK Digital Still Camera

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com