Συμμετοχή Εμπορικου συλλογου Κορίνθου στην προωθητική ενέργεια «ΒLACK FRIDAY»

Με αφορμή την προωθητική ενέργεια «BLACK FRIDAY» που τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να καθιερώνεται και στη χώρα μας και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2018 , ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου αποφάσισε να καλέσει όλα τα μέλη του και τις επιχειρήσεις της Κορίνθου που επιθυμούν, να συμμετέχουν στην ενέργεια αυτή . Η απόφαση για συμμετοχή στη συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια βασίζεται στο γεγονός ότι οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις θα συμμετέχουν , επομένως δεν θα πρέπει να μείνει ελεύθερο το πεδίο από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της αγοράς μας, καθώς και στις έρευνες της ΕΣΕΕ για την BLACK FRIDAY που αναφέρουν ότι τα προηγούμενα χρόνια συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων . BLACK FRIDAY IMAGE

Παρακάτω αναφέρονται και οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 που ισχύουν για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.  

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.  

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή.  

Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €.  Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.  Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                   Β.ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ Α.ΚΑΪΛΑΝΗΣ

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com