Ζακ Κωστόπουλος: Πρόστιμο «μαμούθ» στο ΑΡΤ του Καρατζαφέρη για το αισχρό γκάλοπ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) επέβαλλε στο ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ για το αισχρό γκάλοπ που αφορούσε στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

«Είστε υπέρ της ηρωποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού;», ήταν η ερώτηση που απηύθυνε ο σταθμός μέσα από την εκπομπή του ιδιοκτήτη του σταθμού και που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο τηλεοπτικο κοινο .1111parapolitika-Παραπολιτικά-Κρήτης-1ab2b2b-2β-24

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο «σποτ» που συνοδεύει την παραπάνω «δημοσκόπηση» δεν προβάλλονται τα σημεία του βίντεο που ο Ζακ Κωστόπουλος ξυλοκοπείται βάναυσα, καθώς έχει προηγηθεί μοντάζ, προφανώς,από τους υπεύθυνους του σταθμού.

Σύμφωνα με τις typologies.gr το ΕΣΡ με ψήφους 5 – 2 έκρινε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε

  • προσβολή μνήμης νεκρού,
  • δυσμενής διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού
  • και παραποίηση των γεγονότων.

Επίσης το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει και ηθική κύρωση σε βάρος του καναλιού με τη μετάδοση περίληψης της απόφασης είτε με κρόουλ είτε με κάρτα.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, μειοψήφησαν η Πόπη Διαμαντάκου και ο Γιώργος Πλειός που πρότειναν να επιβληθεί πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από πλευράς του ΑΡΤ.

Νέα ιατροδικαστική έκθεση «καταπέλτης»

Υπενθυμίζεται πως στον ανακριτή κατατέθηκε ακόμη ένα πόρισμα, αυτό του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου μέσω της Πολιτικής Αγωγής.

Το δεκασέλιδο πόρισμα, είναι καταπέλτης κατά των κατηγορουμένων, αφού γίνεται ξεκάθαρο όχι μόνο ότι ο Ζακ Κωστόπουλος σταμάτησε να αναπνέει εξαιτίας των χτυπημάτων που δέχτηκε, αλλά και ποια χτυπήματα ήταν τα καίρια και εκείνα που συνέβαλαν καθοριστικά στο θάνατο του.

1543483265959-7

Όπως αναφέρει το πόρισμα, μέρος του οποίου δημοσιεύει σήμερα το VICE Greece, στην αιτία θανάτου ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει πως «Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πόρισμα τα δολοφονικά λακτίσματα που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στη τζαμαρία ήταν καθοριστικά για το θάνατο του, με τα πιο σοβαρά να είναι δυο που δέχτηκε στο κεφάλι.

1543483279399-8

Στο σώμα και το κεφάλι του Ζακ Κωστόπουλου οι ιατροδικαστές κατέγραψαν 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, τα 14 από αυτά και τα ισχυρότερα στο κεφάλι, τα οποία είναι ξεκάθαρο πως προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε, από τις κλωτσιές και τα γυαλιά στα οποία έφτανε το κεφάλι και το σώμα του την ώρα που τον χτυπούσαν.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com