Στο Ναυπλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας Borut Pahor


doro-e1544013480292Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε χθες ,Τεταρτη, τονστα πλαίσια διήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Σλοβένος Πρόεδρος στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον οποιο και ειχε συναντηση κατα την πρωτη ημερα της αφιξης του.Παρων ηταν και ο Αντιπεριφερειαρχης Αργολιδας κ.Χειβιδοπουλος.

Στις 12:45 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τελετή αποκαλυπτηρίων μαρμάρινης τιμητικής επιγραφής προς τιμήν του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor.

Η τιμητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ανάμνηση των δεσμών του Κυβερνήτη με την πόλη Capo d’ Istria, αφού η οικογένεια Καποδίστρια (Capo d’ Istria) εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα από τις Δαλματικές Ακτές τον 14ο αιώνα και το ακρωτήριο Ίστρια, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας, το οποίο μετέχει στο Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» μαζί με την Κέρκυρα, το Ναύπλιο, την Αίγινα και την Λευκωσία στην Κύπρο.DSC_3071-1024x682

Tα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στον χώρο έμπροσθεν του Οθωμανικού Χαμάμ, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, τόπο όπου ο Ιωάννης Καποδίστριας άφησε την τελευταία του πνοή από τα φονικά βόλια των Μαυρομιχαλέων.

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας κ. Borut Pahor στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην κεντρική ομώνυμη πλατεία της Αργολικής Πρωτεύουσας.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com