Ομιλία – Εκδήλωση με την Λίλη Λαμπρέλλη: “Κι αν τα παραμύθια φτιάχτηκαν για τους εφήβους;”

 

 Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου,στην Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Μήνας Εφηβείας 2018”, οι εκδόσεις Πατάκη, το Βιβλιοπωλείο “Κουκίδα” και η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου συνδιοργάνωσαν την Ομιλία – Εκδήλωση, για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους, με θέμα: “Κι αν τα παραμύθια φτιάχτηκαν για τους εφήβους;”, με την Λίλη Λαμπρέλλη.

Η κ.Ξένια Σακελλαρίου, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου “Κουκίδα” υποδέχτηκε την συγγραφέα και το κοινό και ευχαρίστησε την Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου για την άψογη συνεργασία και φιλοξενία._MG_3278

Στην ομιλία της η κ.Λίλη Λαμπρέλλη, συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών μίλησε για τον συμβολικό τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το κόστος της ενηλικίωσης, μέσα στα ΛαΪκά Παραμύθια.

Σύμφωνα με την συγγραφέα, τα ΛαΪκά Παραμύθια εμπεριέχουν το μήνυμα της μετάβασης από μια κατάσταση της ζωής σε μια άλλη, από μια ηλικία σε μια άλλη, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί χωρίς κόστος.

Αν αυτή η μετάβαση, που είναι φυσικό να περιλαμβάνει την “απώλεια”, τον “θάνατο” και το “πένθος” δεν συμβεί, τότε τα άτομα βαδίζουν στον χρόνο χωρίς να μεγαλώνουν, χωρίς να ωριμάζουν, διατηρώντας τον ρόλο του πληγωμένου, αδύναμου, ανικανοποίητου και εξαρτημένου παιδιού.

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης η συγγραφέας διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της “Η νύχτα του κορακιού”, στην συνέχεια αφηγήθηκε ένα ΛαΪκό παραμύθι για παιδιά, απάντησε σε ερωτήσεις και υπέγραψε βιβλία της._MG_3220

_MG_3288

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com