Βοηθος Επισκοπος για την Ιερα Μητροπολη Κορινθου ο Αρχιμανδριτης Αγαπιος Δριτσας

ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Ο ΑΡΧΙΜ. π. ΑΓΑΠΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ.

Οπως αναφερεται σε ανακοινωση της Ιερας Μητροπολης Κορινθου:

(Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/3/2019 ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ & ΑΠΟ ΠΛΕΙΑΔΑ ΣΕΒ. ΙΕΡΑΡΧΩΝ).

Με πολλή χαρά αγγέλλεται στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Τοπικής μας Εκκλησίας ότι η συνελθούσα σήμερα, 21 Μαρτίου 2019, για τρίτη ημέρα Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου β΄, μετά από αόκνους κόπους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και μέσα στο πλαίσιο της Ποιμαντικής του μερίμνης για την θεόθεν εμπιστευθείσα Μητροπολιτική Του Επαρχία, εψήφισε και αποφάσισε την παραχώρηση μιας (1) εκ των (2) θέσεων Βοηθών Επισκόπων του Ν. 1951/1991 στην Αποστολική Ιερά Μητρόπολή μας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στην πορεία της Ιστορικής Ι. Μητροπόλεως μας, το οποίον θα βοηθήσει στην καλύτερη διαποίμανσή της, με σκοπό την πνευματική ωφέλεια και εποικοδομή του εκλεκτού, φιλοπρόοδου, εργατικού και φιλότιμου Λαού της.

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Κατόπιν ψηφοφορίας υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την θέση αυτή εξελέγη να διακονήσει ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Ηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Αρχιμ. κ. Αγάπιος Δρίτσας, με τον τίτλο του Βοηθού Επισκόπου της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Κεγχρεών.

Η Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών θα τελεσθεί την Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας με την παρουσία πλειάδος Αρχιερέων.

Η συμμετοχή σας στην Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Κεγχρεών κρίνεται απαραίτητος, ώστε δια των προσευχών σας «η Θεία Χάρις η πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα» να χαριτώσει, ενισχύσει, φωτίσει και καθοδηγεί τον Χειροτονούμενο στην νέα, από υψηλότερη θέση, διακονία του, προς δόξαν Θεού και έπαινον της Τοπικής μας Εκκλησίας.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com