Ο Προεδρος του Δημινιου κατακεραυνωνει τον Δημαρχο Σικυωνιων Σπυρο Σταματοπουλο

Κιατο\Ο Προεδρος του Κατω Δημινιου Δημ.Νικολαου δηλωνει οτι αποχωρει απο την παραταξη του Δημαρχου Σπυρου Σταματοπουλου με σοβαρες καταγγελιες.Ο κ.Νικολαου γνωστοποιησε την αποφαση του με σχετικη επιστολη προς τον Προεδρο του Δημοτικου συμβουλιου Τασσο Λεοναρδο.

 

Αναφερει ο κ.Νικολαου:

Βρισκόμαστε ακριβώς δύο μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το μέλλον του τόπου μας.
Θα το κρίνουν επειδή βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου περιθώριο χαμένων ευκαιριών δεν υπάρχει – ο χρόνος είναι ελάχιστος για να αναστρέψουμε το κλίμα.
Θα το κρίνουν επειδή η νέα μεταρρύθμιση του Κλεισθένη θα δοκιμάσει τις αντοχές μας, σε ένα περιβάλλον που θα επιβάλλει την συναίνεση σε ένα πολιτικό προσωπικό που δεν έχει ούτε την εμπειρία, ούτε την κουλτούρα και -ίσως- ούτε την διάθεση να συναινέσει.
Θα το κρίνουν, τέλος, επειδή τα επόμενα χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπει σε μια δυσκολοδιάβατη ατραπό, όπου οι εξασφαλισμένοι πόροι του παρελθόντος θα είναι εξαιρετικά μειωμένοι και θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια και πολύ φοβάμαι ότι τέτοια γκρίνια θα έχουμε πολλή και πολλοί.

Έχοντας καταθέσει στην κρίση των συνδημοτών μου την υποψηφιότητά μου το 2014, αποδέχομαι πως η ευθύνη μου απέναντί τους είναι μεγάλη. Έχω την υποχρέωση να πω την άποψή μου για όσα έχουν συμβεί στην διάρκεια της θητείας μου, διάστημα που η εμπιστοσύνη των συνδημοτών μου με όρισε στην θέση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου του Διμηνιού.
Όταν αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση του Σπύρου Σταματόπουλου και να συνταχθώ μαζί του στις τελευταίες εκλογές πίστευα ότι διατηρούσε ακόμα την φλόγα να προσφέρει στον τόπο. Συμπορεύτηκα στην κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο Δήμο, που θα αναπτυσσόταν ισόρροπα, ενώνοντας τις ορεινές κοινότητες με τον πεδινό αστικό ιστό.
Όμως γελάστηκα. Αποδείχτηκε στην πορεία πως δεν υπήρξε ούτε όραμα, ούτε διάθεση συνεργασίας, ούτε κοινή προσπάθεια. Σε όλο αυτό το διάστημα ο απερχόμενος δήμαρχος επιβεβαίωσε όσους μιλούσαν για διοίκηση που διακατεχόταν από το πνεύμα του «ενός ανδρός αρχή»
Τα τελευταία πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην θέση αυτή, κατέθεσα πλήθος από ιδέες και προτάσεις για το καλό της τοπικής μου κοινότητας, της οποίας έχω την ευθύνη. Καμία από αυτές τις ιδέες και τις προτάσεις δεν εισακούστηκε. Δεν εκτιμήθηκαν ποτέ από τον δήμαρχο, ο οποίος κράτησε αποστάσεις, αγνοώντας τα αιτήματά μου.

Η κοινότητά μας εγκαταλείφθηκε, λοιπόν, στην τύχη της, ειδικά στα ζητήματα της καθαριότητας. Σημαντικά έργα στις υποδομές δεν έγιναν. Οι χώροι πολιτισμού και αθλητισμού λείπουν. Οι υποδομές σε χώρους πάρκινγκ παραμένουν ανύπαρκτες. Οι παιδικές χαρές είναι παιδικές λύπες. Η τελευταία ασφαλτόστρωση χρονολογείται τον περασμένο αιώνα…

Για όλα αυτά έχω χτυπήσει πολλές φορές καμπανάκι στον απερχόμενο δήμαρχο. Ο κ. Σταματόπουλος, όμως περιοριζόταν μόνο σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και φρούδες υποσχέσεις.
Αποφάσισα να απευθυνθώ στην τοπική κοινωνία, μετά τον απολογισμό του δημάρχου Σικυωνίων. Αυτό συνέβη όχι μόνο για λόγους θεσμικούς, αλλά και γιατί ήθελα να διαπιστώσω, αν έχουν απομείνει κάποια μικρά νήματα που να με ενώνουν μαζί του. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Με θλίψη επιβεβαίωσα και στον λόγο του ότι τίποτα δεν με ενώνει πια με τον απερχόμενο δήμαρχο, ο οποίος για μια ακόμα φορά περιέγραψε ένα τοπίο θαυμάτων, που μόνο στην φαντασία του υπάρχει.
Για τον λόγο αυτό ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από τον συνδυασμό «Σύνδεσμος Νέων Σικυώνιων», με άμεση ισχύ. Γιατί έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες με τον κ. Σταματόπουλο. Για εμένα προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του πολίτη, του συνδημότη, του γείτονα. Για τον κ. Σταματόπουλο προτεραιότητα παραμένει η εξυπηρέτηση του ίδιου και τις κλειστής ομάδας, που θέλει, απλώς, στις επερχόμενες εκλογές να διατηρήσει την εξουσία της.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com