Πένυ Χαρλαύτη\Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”

Πένυ Χαρλαύτη

Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη E. Νίκα
“Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο”

Βιογραφικό Σημείωμα
Η Πένυ Χαρλαύτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κορίνθου, ενώ μέχρι το τέλος των μαθητικών της χρόνων το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το έζησε στο Περιγιάλι Κορινθίας. Επιστρέφοντας από τις σπουδές της στην Πάτρα, κατοίκησε στην πόλη της Κορίνθου όπου δραστηριοποιείται και επαγγελματικά μέχρι σήμερα. Με πατέρα το Νικόλαο Χαρλαύτη από το Στενό Κορινθίας και μητέρα τη Χρυσούλα Χαρλαύτη – Παυλοπούλου από το Ξυλόκαστρο, αποτελεί ένα γνήσιο παιδί της Κορινθίας περήφανο για την καταγωγή και τον τόπο του.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Τμήματος Γεωλογίας, με Μεταπτυχιακά στο Περιβάλλον και την Εφαρμοσμένη Γεωλογία και Γεωφυσική. Η πτυχιακή της διατριβή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τις πιθανότητες ύπαρξης πετρελαίου και υδρογονανθράκων στον Ελλαδικό χώρο, ενώ το μεταπτυχιακό της δίπλωμα ολοκληρώθηκε με την κατασκευή των οδικών σηράγγων του άξονα Αθήνα- Κόρινθος στη θέση της Κακιάς Σκάλας.

Οι σπουδές της σε προπτυχιακό αλλά και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αφορούν στη μελέτη γεωλογικών και γεωφυσικών φαινομένων τα οποία είναι συνυφασμένα και βρίσκουν απόλυτη εφαρμογή στην καθημερινή ζωή. Ειδικότερα, τα πεδία εξειδίκευσής της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της, είναι η μελέτη και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, η διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων, οι μελέτες προστασίας του περιβάλλοντος, η προστασία των υδροφόρων οριζόντων αλλά και η απορρύπανσή τους, η μελέτη και κατασκευή τεχνικών έργων, η μελέτη υδροαρδευτικών γεωτρήσεων και η κατασκευή αρδευτικών έργων και δικτύων, και τέλος η μελέτη και εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι ο τομέας της γεωθερμίας και της αιολικής ενέργειας.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας διατηρεί το δικό της μελετητικό γραφείο, το οποίο δραστηριοποιείται στις γεωλογικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και στις μελέτες γεωτρήσεων.

Τόσο η επαγγελματική της δραστηριότητα σε ότι αφορά τις αρδευτικές γεωτρήσεις όσο και τα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει για την τυποποίηση και προώθηση των αγροτικών προϊόντων, την έχουν φέρει πολύ κοντά στις πραγματικές ανάγκες της αγροτικής ζωής, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Κορινθίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Πελοποννήσου.

Η ευαισθητοποίησή της για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, κάτι που ξεκίνησε μέσω των σπουδών της, είναι διακριτή μιας και είναι μέλος σε οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και σε πολλές ομάδες προστασίας αδέσποτων ζώων αλλά και άγριας πανίδας.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Αντισφαίρισης Κορίνθου «ΠΗΓΑΣΟΣ», αλλά και συμμετέχοντας ως αθλήτρια μακρινών αποστάσεων σε διεθνείς διοργανώσεις όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας του «ΣΕΓΑΣ», ο Ημιμαραθώνιος Ναυπλίου και πολλά παρόμοια αθλητικά γεγονότα. Τέλος, έχει διακριθεί επανειλημμένα σε αγώνες αθλητικού χορού όπως στις διοργανώσεις Acropolis Dance Open, Loutraki Dance Open και τελευταία, τιμώντας τη γενέτειρά της, στη διεθνή διοργάνωση Korinthos Dance Open.

Έχοντας παρακολουθήσει με επιτυχία σεμινάρια εναλλακτικών μορφών τουρισμού, είχε πάντα τις ικανότητες αλλά και το όραμα της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα αλλά και ιδιαίτερα στην αγαπημένη της γενέτειρα την Κόρινθο. Ως μέλος της ομάδας #SwimTheCanal αποτελεί την συνδιοργανώτρια και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης του πρώτου κολυμβητικού διάπλου του Ισθμού, της Πύλη της Πελοποννήσου, ένα όνειρο ζωής που έγινε πραγματικότητα.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com