ΔΗΜΑΣ:«Η Έρευνα βασικός πυλώνας στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας»

«Η Έρευνα βασικός πυλώνας στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας»

Στην 135η Σύνοδο Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων
ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

66134583_466718080543185_1362903632529326080_n

Στην 135η Σύνοδο Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων, έδωσε το παρών ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, Χρίστος Δήμας, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Δήμας, ξεκίνησε την ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του, για συνεργασία με τη Σύνοδο αλλά και το σύνολο της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, ώστε από κοινού «να προάγουμε την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία». Πρόσθεσε επίσης, ότι «Σκοπός μας δεν είναι να γκρεμίσουμε τις υπάρχουσες δομές, αλλά να τις βελτιώσουμε, αναδεικνύοντας παράλληλα νέους τομείς».

Αναφορικά με την επιστροφή της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο κ. Δήμας εξήγησε πως «Η μεταφορά του χαρτοφυλακίου από τον Πρωθυπουργό, στην πραγματικότητα υπογραμμίζει την έμφαση που θέλουμε να δώσουμε στη σύνδεση της έρευνας με την καινοτομία και τις επιχειρήσεις», ενώ υπογράμμισε πως «Στρατηγική μας επιδίωξη είναι η Έρευνα να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας αλλά παράλληλα και για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Δήμας, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη χρηματοδότησης ττης Έρευνας, ξεκαθαρίζοντας ότι «Στόχος μας είναι να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη εξωστρέφεια των Ελλήνων ερευνητών και των ερευνητικών κέντρων», ενώ επισήμανε ότι «Η χρηματοδότηση της Έρευνας, αποτελεί μια επένδυση του κράτους στο μέλλον της κοινωνίας του. Έχουμε υποχρέωση να αυξήσουμε το όφελος από το κάθε ευρώ που δαπανούν οι Έλληνες για το χώρο της Έρευνας και παράλληλα να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, προκειμένου να στηρίξουμε τις προοπτικές του Έλληνα ερευνητή».

Αναφερόμενος στη μείωση της γραφειοκρατίας, ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως «Οι ερευνητές πρέπει να παραμένουν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην επιστημονική τους έρευνα και όχι να αναλώνονται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση, ερευνούμε τους τρόπους στο να μειώσουμε το γραφειοκρατικό βάρος το οποίο ταλαιπωρεί το σύνολο της ερευνητικής κοινότητας και ειδικότερα τους ειδικούς λογαριασμούς έρευνας».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην 135η Σύνοδο Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων, ο κ. Δήμας, δεσμεύθηκε ότι «Θα βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο, στο να προχωρήσει η αξιοθαύμαστη επιστημονική έρευνα που κάνετε όλοι σας, ώστε από κοινού να συμβάλλουμε στην αναστροφή του φαινομένου του brain drain το οποίο τα τελευταία χρόνια στερεί από τη χώρα μας, ένα κομμάτι του μέλλοντός της».

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com