Γραπτη δηλωση Μαριλενας Σουκουλη για τις πυροπληκτες περιοχες της Κορινθιας

Δέσμευση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμοδίου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημητρίου Οικονόμου για τη λήψη μέτρων προς κάλυψη των αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών και στην Κορινθία.

Αναλυτικα αναφερει η Βουλευτης κα Σουκουλη:

Στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (Σχέδιο Νόμου) που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/9/2019 για την κύρωση της από 24.07.2019 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση άμεσων κινδύνων και αναγκών στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018», πρότεινα και προέτρεψα τον Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτριο Οικονόμου, το Σχέδιο Νόμου να συμπεριλάβει και την Κορινθία και πιο συγκεκριμένα τους Αγίους Θεοδώρους.

Στην Ολομέλεια της Βουλής στις 11/09/2019 ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις περιοχές της Κινέττας αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές που επλήγησαν (Άγιοι Θεόδωροι) καθώς και ότι θα υπάρξουν διατάξεις που θα καλύπτουν εν γένει τις ανάγκες πυρόπληκτων περιοχών. Αυτό φυσικά αφορά και την περιοχή του Λουτρακίου που επλήγει από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά. Η Κυβέρνηση με υπευθυνότητα θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της περιοχής μας ώστε από κοινού να αρχίσουμε άμεσα το έργο αποκατάστασης των ζημιών που άφησαν πίσω τους οι καταστροφικές πυρκαγιές.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com