Ο Αντιπεριφερειαρχης Κορινθιας Αναστασιος Γκιολης στην Αρχαια Τενεα

ααα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής χθες Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου  επισκέφθηκε τις ανασκαφές στο Χιλιομόδι Κορινθίας, την Αρχαία Τενέα – «την Τροία της Ελλάδας» όπως αποκαλεί και η αρχαιολόγος δρ. Κόρκα Έλενα όπου τον υποδέχθηκε στο χώρο.

Η συστηματική ανασκαφική έρευνα ξεκίνησε το 2013. Περιλαμβάνει ανασκαφή, ευρείας έκτασης επιφανειακή έρευνα αλλά και γεωφυσικές διασκοπίσεις. Αφορμή για την ενασχόληση με το χώρο υπήρξε ο εντοπισμός το 1984 ευρημάτων όπως μία ολόλιθη σαρκοφάγος αρχαϊκών χρόνων κ.α, που στη συνέχεια συμπεριέλαβαν την Αρχαία Τενέα στο τοπ 5 των σημαντικότερων αρχαιολογικών ανακαλύψεων του 2018.

αααδδδδ

Ο χώρος της ανασκαφής εντυπωσιάζει με τα ευρήματά του και προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τον μύθο, οι πρώτοι κάτοικοι της Τενέας ήταν Τρώες αιχμάλωτοι τους οποίους ο Αγαμέμνονας μετέφερε στην περιοχή μετά την πτώση της Τροίας για τη φύλαξη των Μυκηνών και του Άργους.

Η έμπειρη και δραστήρια αρχαιολόγος με την ισχυρή προσωπικότητά της είναι εκείνη που εμμένει και επιμένει στην ανάδειξη όλων των ευρημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Τενέας. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στηρίζουν κάθε προσπάθεια της ομάδας της δρ. Έλενας Κόρκα προκειμένου να επιτευχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι στόχοι της.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com