Γκιολης,Βυτινιωτης,Κορκα & Σχοινοχωριτης στην Δομη φιλοξενιας Κορινθου

71488118_10157916472564653_7132013273427214336_nΤη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου,ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας – Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινιώτης, ο Ιατρός – Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Κορινθίας κ. Μιχάλης Πέρρος καθώς και κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας κ. Σωτήρης Καμαρινόπουλος και ο Προϊστάμενος Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας κ. Νίκος Σωτηρόπουλος, παρευρέθηκαν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., Συνταγματάρχης Πεζικού κ. Δημήτριο Τουμπανάκη.

gkiolis_1-1068x801

Στην ανοιχτή δομή του στρατοπέδου βρίσκονται περίπου 560 άτομα, οικογένειες που φιλοξενούνται σήμερα και δε δημιουργούν προβλήματα. Η εγκατάσταση των μεταναστών, όμως, όπως και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας έχει τονίσει στο παρελθόν, είναι μία κατάσταση η οποία πρέπει να λειτουργήσει με ίση κατανομή των προσφύγων σε όλες τις Περιφέρειες, μεταξύ άλλων διότι και οι υπάρχουσες δομές της Κορινθίας δε είναι επαρκείς.

Γραπτη δηλωση Αθηνας Κορκα-Κωνστα:

Επισκέφθηκα μαζί με κλιμάκιο της Περιφέρειας το στρατόπεδο Κορίνθου και συγκεκριμένα την ανοικτή δομή διαμονής μεταναστών. Λάβαμε ενημέρωση από τη διεύθυνση υγείας σχετικά με τη διαβίωση των ευρισκομένων στην ανοικτή δομή και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους παρέχεται.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι απαιτείται ισοκατανομή του αριθμού των μεταναστών σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, και ολιστική αντιμετώπιση της αντιμετώπισης των αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών!

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com