Κόρινθος\Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος,«Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου»

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, καθώς η 20η Οκτωβρίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία, ως ημέρα για την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

????????????????????????????????????

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε Δοξολογία, στους Μητροπολιτικούς Ιερούς Ναούς σε Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθο, Σπάρτη και Καλαμάτα, όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Μετά το πέρας των τελετών, αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες δεξιώσεις.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, απόστρατοι, καθώς και μέλη των οικογενειών του προσωπικού του Σώματος.

Επιπλέον, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, προγραμματίσθηκε και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών στην έδρα της Διεύθυνσης αυτής, όπου οι μαθητές συνομίλησαν με τους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν για θέματα Τροχαίας και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, ενώ από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διανεμήθηκαν φυλλάδια τροχαίας σε οδηγούς οχημάτων και ενημέρωσαν αυτούς για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος κατά την οδήγηση.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» με δοξολογία,και [!] στον μητροπολιτικό ναό του Απόστολου Παύλου στην Κόρινθο.

Στην Δοξολογία παρευρέθηκαν αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των ενώσεων αποστράτων,απόστρατοι.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος καθώς επίσης και οι Βουλευτές του νομού Κορινθίας Μ. Σούκουλη – Βιλιάλη, Ν. Ταγαράς και Γ. Ψυχογιός,Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι του νομού και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Πιτσάκης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, ακολούθησε Δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου.

74607629_10157979842194653_2269392502240837632_n

Η Αντιπεριφερειαρχης Παιδειας-Πολιτισμου Αθηνα Κορκα-Κωνστα δηλωσε:

Βρέθηκα στην εορταστική λειτουργεία προς τιμήν του Αγίου Αρτεμίου,προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.Η Περιφέρεια παραμένει ενεργητικός συμπαραστάτης στο αστυνομικό σώμα.Ήδη εγκρίναμε την αγορά καινούγιων οχημάτων και σχεδιάζουμε την ανανέωση του εξοπλισμού των αστυνομικών.

Όσων αφορά την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, είναι στο σχεδιασμό μας να βρούμε καινούργια στέγη καθώς το κτήριο στο οποίο στεγάζεται είναι κατά κοινή ομολογία ακατάλληλο.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com