Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου στον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας & Διαστημικής

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Με τον Σπύρο Σβερκούνο
φυσικό – ΜΔΕ αστροφυσικής

Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου προγραμματίζει τη λειτουργία για μία ακόμη χρονιά , τμήματος προετοιμασίας για τον 25ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας & Διαστημικής 2020,με διδάσκοντα τον  Σπύρο Σβερκούνο , φυσικό – ΜΔΕ αστροφυσικής

 

Στα τμήματα προετοιμασίας μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε μαθητής ή μαθήτρια ενδιαφέρεται για την επιστήμη της Αστρονομίας και έχει βασικές γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου , ωστοσο μπορούν να παρακολουθήσουν και μαθητές Γυμνασίου.

Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το αντικείμενο

Η πρώτη συνάντηση έγινε το Σάββατο 12/10 ενώ το πρόγραμμα για τις επόμενες είναι το ακόλουθο.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σάββατο 2/11/2019 7μ.μ. Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
16 / 11 Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
7 / 12 Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
21 / 12 Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
11 / 1 / 2020 Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου
25 / 1 Media Lab Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου

Εργαστήριο Αστρονομίας 2019 – 2020

 

Η Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου απευθύνει πρόσκληση σε νέους και νέες της περιοχής που επιθυμούν να ασχοληθούν ενεργά με την ερασιτεχνική Αστρονομία και Ουρανογραφία , με σκοπό να εκπαιδευτεί η νέα “γενιά” ερασιτεχνών αστρονόμων.

Για τον λόγο αυτό, την τρέχουσα περίοδο θα οργανωθεί το πρώτο Εργαστήριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας. Βασικός υπεύθυνος Εργαστηρίου, εκπαιδευτής και επιβλέπων, είναι ο Χάρης Καμπάνης , ερασιτέχνης αστρονόμος , μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αστρονομίας και στέλεχος της Microsoft Hellas , με την υποστήριξη των Βασίλη Χρισταρά και Νίκου Δασκαλόπουλου, μαθηματικών και μελών της Ομάδας Αστρονομίας. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν νέοι και νέες 16 ως 30 ετών, που επιθυμούν να γνωρίσουν τα βασικά στοιχεία παρατήρησης, ουρανογραφίας και αστροφωτογραφίας, με σκοπό την εκπαίδευσή και συνεργασία τους στη δημιουργία του νέου κατοπτρικού τηλεσκοπίου της Ομάδας Αστρονομίας.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα δράσης περιλαμβάνει δύο βραδιές αστροπαρατήρησης και ουρανογραφίας, δύο βραδιές εικονοληψίας (αστροφωτογραφίας) και τις συναντήσεις που απαιτούνται για την κατασκευή του τηλεσκοπίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το email μας : astronomiakorinthou@gmail.com

ή με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου στο τηλ. : 2741028048 (Ράνια Σαζακλή) .

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com