Η μνημη των Αγιων Αναργυρων Κοσμα & Δαμιανου στην Ιερας Μητροπολη Κορινθου

 

Την μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εξ Ασίας, υιών Θεοδότης, τίμησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

DSC07498

DSC07477

Το εσπέρας της Πέμπτης, 31ης Οκτωβρίου 2019, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της Ι. Μητροπόλεως μας τέλεσε τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, καθώς συμπληρώθηκε ένα έτος από τα Εγκαίνια του Ι. Ναού. Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους λαοφιλείς Αγίους Αναργύρους, στον σεβασμό που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι στους ιατρούς αλλά και στον δωρητή μακαριστό Αρχιμανδρίτη κυρό Νεόφυτο Σπυρογιαννάκη, ο οποίος όταν επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του από την Αμερική δώρισε μέρος της περιουσίας του για να ανεγερθεί αυτός ο Ι. Ναός, ώστε να βοηθεί στην ενίσχυση και παρηγορία των ασθενών και των οικείων τους.

εικόνα_Viber_2019-11-01_10-49-53

Το ίδιο απόγευμα και στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο τον Μέγα Εσπερινό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονυσίου στον Προσκυνηματικό Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ερμήνευσε την Αποστολική περικοπή, τονίζοντας ότι οι Άγιοι Ανάργυροι έλαβαν ένα χάρισμα, το οποίο, με την περίσσια αγάπη τους για τον συνάνθρωπο, δεν το κράτησαν για τον εαυτό τους αλλά το αξιοποίησαν, ώστε να θεραπεύουν ανιδιοτελώς τις ασθένειες της ψυχής και του σώματος. Ολοκληρώνοντας επισήμανε ότι, όταν λείπει η αγάπη από την ζωή των ανθρώπων, αυτοί αντιμετωπίζουν πλείστα προβλήματα, καθώς η αγάπη είναι στο «εμείς» και όχι στο «εγώ». Σήμερα οι Χριστιανοί οφείλουν να ομοιάσουν στο τελειότερο παράδειγμα αγάπης, που δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, και να μοιράζουν απλόχερα την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους. Παράλληλα ευχήθηκε οι Άγιοι Ανάργυροι να είναι αρωγοί και πρεσβευτές στον Κύριο μας για όλους τους ανθρώπους. εικόνα_Viber_2019-11-01_10-49-58

Ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου όπου και ομίλησε με ευκαιρία την μνήμη Τους και την επέτειο των Εγκαινίων του Ι. Ναού, για τα χαρίσματα που έδωσε ο Χριστός στους Αποστόλους Του, πριν αυτοί αποσταλούν εις το κήρυγμα, τονίζοντας την εντολή του Χριστού «δωρεάν δότε». Εντολή που ετήρησε ισόβια η χορεία των Αγίων Αναργύρων, ώστε οι πυκνές μνήμες των κατ᾿ έτος να υπενθυμίζουν στους Χριστιανούς να καλλιεργούν την αρετή της αγάπης, η οποία – κατά τον Απόστολο μας- «οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς» (Α΄ Κορ. ιγ΄, 5), και να είναι ευμετάδοτοι στις ανάγκες των αδελφών και κοινωνικοί εις επίρρωσιν της άλλης Ευαγγελικής εντολής «Ἐν τούτῳ γνώσονται πάντες ὅτι ἐμοὶ μαθηταί ἐστε, ἐὰν ἀγάπην ἔχητε ἐν ἀλλήλοις» (Ἰω. ιγ΄, 35). Τέλος ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς, ενώ στους Ιατρούς, στο Νοσηλευτικό προσωπικό και στους παρισταμένους πιστούς έτη πολλά, υγιεινά και σωτήρια!εικόνα_Viber_2019-11-01_10-49-57

Το εσπέρα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ιερά Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι, στο κοιμητήριο της οποίας αναπαύεται ο αοίδιμος Επίσκοπος Κανώπου κυρός Σπυρίδων, και ετέλεσε «Τρισάγιον» επί του τάφου του με την συμπλήρωση 6 ετών από την εκδημία του.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com