Συσκεψη υπο τον Περιφερειαρχη Πελοποννησου Παναγιωτη Νικα στην Κορινθο.Στο επικεντρο το Τεχνικο προγραμμα!

ΠΑΡΟΝΤΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΙΟΛΗΣ,Ο ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΧΑΡΗΣ ΒΥΤΙΝΙΩΤΗΣ,Η ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΚΑ-ΚΩΝΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΤΣΙΩΤΟΣ.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Π.Νίκα χθές και συζήτηση με αιρετούς & υπηρεσιακούς της Π.Ε.Κορινθίας για Τεχνικό Πρόγραμμα-Προυπολογισμός.
Επιπλέον συζητήθηκε η πορεία των έργων του φετινού τεχνικού προγράμματος και η επέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις.

76686443_2414104655509782_324920516529881088_n
Καταβάλλεται προσπάθεια να ωριμάσουν μελετητικά και να ενταχθούν στο τωρινο ΠΕΠ Πελοποννήσου τα έργα ανάπλασης στον Ισθμό και ανάπλαση παραλιακής ζώνης Λουτρακίου.
Ενόψει της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ.Βορίδη συζητήθηκαν 4 έργα άρδευσης στη Κορινθία,Φράγμα Ασωπού και Δόξας,Λιμνοδεξαμενή Ξυλοκάστρου και αρδευτικό Στυμφαλίας.
Σύσκεψη με τον νυν και τον τέως Δήμαρχο Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης Β.Τσιώτο και Δ.Σκούρα για την πορεία των έργων-διάβρωση ακτών-συντήρηση και αποκατάσταση δρόμου Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα -Καρυά και συγγενών δρόμων.
Συνάντηση του Περιφερειάρχη με στέλεχος της Μotor Oil που με απόλυτη διάθεση προσφοράς για την Κορινθία μας θα συμβάλλουν τόσο μελετητικά αλλά και κατασκευαστικά.

 

Η γραπτη ανακοινωση του Αντιπεριφερειαρχη Αναστασιου Γκιολη:

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, υποδέχθηκε χθες Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα σε συνάντηση στο γραφείο του. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες – διευθυντές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Η συζήτηση αναπτύχθηκε πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την πορεία του φετινού τεχνικού προγράμματος και τον προϋπολογισμό της ΠΕ Κορινθίας για το 2020. Αναφέρθηκαν σε ζητήματα όπως έργα ανάπλασης για τον Ισθμό και την παραλιακή ζώνη Λουτρακίου, έργα άρδευσης όπως τα φράγματα του Ασωπού και Δόξα καθώς και τη λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο και το αρδευτικό της Στυμφαλίας.

Αργότερα ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο και τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτρη Σκούρα, με τους οποίους στάθηκε εκτενέστερα σε έργα που αφορούν την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως μεταξύ άλλων ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά σε άμεση συντήρηση και αποκατάστασή του.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com