ΤΡΙΠΟΛΗ \ Πελοπόννησος Expo 2019

ΕXPO 2019 \ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝtr

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης: Εκδήλωση για τον τουρισμό

Διακεκριμένοι ομιλητές-εκπρόσωποι της αιχμής του κλάδου θα συζητήσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας. Θα αναλυθούν όλα τα είδη του τουρισμού (εναλλακτικός, θρησκευτικός, αλιευτικός κ.ά.) και θα αναπτυχθούν θέματα για την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και τη διαχείριση των προορισμών.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης: Εκδήλωση για τον πρωτογενή τομέα

Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από τη δημιουργία συνεργασιών θα βρεθεί στο επίκεντρο των εργασιών του συνεδρίου. Διακεκριμένοι επιστήμονες και επιχειρηματίες θα αναπτύξουν θέματα όπως: Νέες Τεχνολογίες και Παραγωγική Διαδικασία, Αγροδιατροφή και Επιχειρηματικότητα, Χρηματοδοτικά Εργαλεία – Προώθηση – Branding – Πρακτικές.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου

B2B επιχειρηματικές συναντήσεις από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. Β2Β: επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων και εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία. Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.

Εκδήλωση για τον υπέροχο κόσμο του καφέ στις 5.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Γνωρίστε από κοντά το λόγο που κάνει τον καφέ τόσο ιδιαίτερο, διαφορετικό και ελκυστικό. Ο barista Δημήτριος Μπουσούνης ξέρει τον τρόπο να σας μάθει πως να παρασκευάζετε τα σωστά ροφήματα καφέ.

Εκδήλωση για τα μυστικά των cocκtails με βάση το κρασί στις 7μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης. Από τους αμπελώνες της Πελοποννήσου στο ποτήρι του cocktail. Οινόφιλοι και επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν και να μάθουν τα μυστικά των cocktails με βάση το κρασί από τον bartender που έχουμε συναντήσει στα σπουδαιότερα αθηναϊκά μπαρ: τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο.

Κυριακή 17 Νοεμβρίου

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Γεύσεων στις εγκαταστάσεις της έκθεσης. Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι πύλες της έκθεσης σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου ετοιμάζουν και σερβίρουν παραδοσιακές συνταγές σε ένα φαντασμαγορικό γαστρονομικό happening.

Γαστρονομική εκδήλωση Δήμου Καλαμάτας στις 6 μ.μ., στο χώρο μαγειρικής της έκθεσης. Το Μαγειρείο «Βερσαλλίες» και ο Γιάννης Κούμανης θα σας ξεναγήσουν στα ιδιαίτερα γαστρονομικά μονοπάτια της Καλαμάτας, μαγειρεύοντας  βραστή βουνίσια γίδα σε βελουτέ ζωμό που θα περιέχει, από τους αγρούς της περιοχής, άγρια  λάπαθα και σέσκουλα,  άγρια σκόρδα, καυκαλήθρες, μυρώνια και μανιτάρια shii take (εξώδιμο είδος που όμως καλλιεργείται στην περιοχή). Θα προσφερθεί με καψαλισμένα  ανιτάρια, τρίμματα μυζήθρας και σπασμένα κομμάτια  μανιάτικου παξιμαδιού.

Παράλληλα θα προσφερθούν και χαρακτηριστικά τοπικά γλυκά κεράσματα από επιχειρήσεις της περιοχής.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com