Κατ’αναγκη η Ανασταση των Ελληνων απο τα μπαλκονια!

H Ανάσταση αυτό το Πάσχα ήταν διαφορετική για όλους μας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι Έλληνες σε κάθε γωνιά της χώρας, ζήσαμε κι εμείς στιγμές πρωτόγνωρες, στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα.

Οι εκκλησίες ήταν κλειστές με το Άγιο Φως να μην διανέμεται στα σπίτια, και έτσι οι πιστοί βγήκαν σε μπαλκόνια και ταράτσες με τα κεριά τους, για να ανταλλάξουν ευχές και να πουν το “Χριστός Ανέστη” με τους οικείους τους αλλά και με τους γείτονές τους από τα διπλανά διαμερίσματα. Οι περισσότεροι δε, άκουσαν τη Θεία Λειτουργία από τις τηλεοράσεις τους.

p4

Το “Χριστός Ανέστη” συνοδευόταν άλλωστε φέτος από την ευχή να βρισκόμαστε του χρόνου τέτοια μέρα στα σπίτια μας μαζί με τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

p16

Το Αναστάσιμο μήνυμα ήχησε στα καμπαναριά των ναών και η Αθήνα φωτίστηκε από πυροτεχνήματα. Σε κάθε περίπτωση η φετινή Ανάσταση είχε ένα βαθύτερο νόημα και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού όλοι περιμένουμε να ξεπεραστεί αυτή η κρίση με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

p17

Το “Χριστός Ανέστη” συνοδευόταν άλλωστε φέτος από την ευχή να βρισκόμαστε του χρόνου τέτοια μέρα στα σπίτια μας μαζί με τις οικογένειες και τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Σημειώνεται πως το Άγιο Φως έφτασε στο Μετόχι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Πλάκα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ωστόσο δεν διανεμήθηκε στην επικράτεια, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να μην απειληθεί η δημόσια υγεία, όπως αποσαφηνίστηκε από την κυβέρνηση.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com