Σταυρελης\Ο Δημος Κορινθιων να βοηθησει τους μακροχρονια ανεργους

Στο Δήμο Κορινθίων  είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, κυρίως στο τεχνικό τομέα της οικοδομής (μπετατζήδες, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, ξυλουργοί κ.ά) και μάλιστα στη κρίσιμη ηλικία  κοντά στη συνταξιοδότηση (άνω των 55 ετών).

Η κρίση των μνημονίων και κατά συνέπεια η ανεργία  επηρέασε τα μέγιστα  στην αύξηση του αριθμού.

 

Ο Δήμος Κορινθίων, ως κατ’  εξοχήν κοινωνικός φορέας, και πρέπει και μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση μέρους των προβλημάτων.

 

► Επιβάλλεται να συμμετάσχει στο ισχύον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια άνεργων ηλικίας 55-67 ετών, μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ).

 

Τουλάχιστον 20 άτομα μπορούν να απασχοληθούν  με διπλό όφελος.

Αφενός την βοήθεια στους άνεργους συμπολίτες μας για 2 χρόνια (σημαντικά για τη συνταξιοδοτική τους κατάσταση) και αφετέρου την παραγωγή  τεχνικού έργου σε συντηρήσεις, επισκευές σχολείων, κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων κλπ.

ο δ

Το πρόγραμμα είναι ελκυστικό  αφού επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ οι δημοτικές επιχειρήσεις με το 75% του συνολικού μισθολογικού και μη  κόστους (αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας) με αποδοχές μέχρι 750 €.

 

► Ένα άλλο παράλληλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Δήμος μπορεί να ωφεληθεί  για την απασχόληση  για 24 μήνες με επιδότηση 90% του μισθολογικού κόστους και 800 € ανώτατες αποδοχές  για την απασχόληση ΑμεΑ, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένους κλπ

 

Άλλωστε και στο παρελθόν ο Δήμος έχει δείξει το κοινωνικό προφίλ την περίοδο 2012-2014 με την απασχόληση  13 μακροχρόνια άνεργων με επιτυχία μάλιστα και σημαντικό έργο μέσω της τότε Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗΚΕΚ επί προεδρίας Φώτη Φόρτη.

 

Ας τρέξει λοιπόν ο Δήμος και να ωφεληθεί και να ωφελήσει.

 

                ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                  

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com