Συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου με την συμμετοχη του Νικου Ταγαρα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/9/2020  η προκαθορισμένη συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τα προβλήματα λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

11177b21fa0dd691f3d9d6319a4da76fb207edac93f.450.253.d52aca6d1f0f3fd69afadca5f8df23ca62bbdd41

Στην σύσκεψη συμμετείχαν  ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Νίκος Ταγαράς, ο  Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων ΥΠΕΝ κ.Μανώλης Γραφάκος,  ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου κ.Σταύρος Αργειτάκος, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος και οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ.Φάνης Μπρακούλιας και κ.Σπύρος Καραβάς.

tsiotos-vlasis

 

Απ΄την πλευρά του δήμου Ξυλοκάστρου αναλύθηκαν διεξοδικά οι ελλείψεις και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ και ζητήθηκε από τον ΦΟΔΣΑ η άμεση αλλά και η μακροπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας της μονάδας, για την οποία από το 2012 υπεύθυνος είναι ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.

Αποφασίστηκε ότι μέχρι την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε 12-18 μήνες, είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν άμεσα τα λειτουργικά συστήματα του ΧΥΤΑ, πιθανότατα με κινητή μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων, αλλά και η αναβάθμιση του τρόπου διαχείρισης της μονάδας.

Τις επόμενες μέρες ο κ.Αργειτάκος ως πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο οποίος διαχειρίζεται την εγκατάσταση, θα παρουσιάσει την τελική πρόταση του, ώστε η εγκατάσταση να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία της.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ξυλοκάστρου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του,  θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα έτσι ώστε ο ΧΥΤΑ,  ο μοναδικός αδειοδοτημένος στην περιφέρειά Πελοποποννήσου, να λειτουργεί σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς όρους αδειοδότησής του.

 

1-new-mikro-logo-_flag-3-1

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com