Κιάτο\Ακατάλληλο για χρήση το νερό στην Τ.Κ. Άνω Διμηνιού,εργαστηριακά αποτελέσματα από το Τμήμα Υγειονομικού ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Κορινθίας

Μετά τις δειγματοληψίες νερού που διενήργησαν αρμόδιοι Υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής από σημεία του δημοτικού δικτύου ύδρευσης της Κοινότητας σας στις 23/11/2020 και 4/12/2020, διαπιστώθηκε σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα των αναλύσεων, ότι το νερό είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΤΡΩΔΗ!…

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

Εδώ και λίγες ημέρες, όπως είναι γνωστό, το (Άνω) Διμηνιό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του νερού, το οποίο βρέθηκε με αυξημένες αρνητικές μετρήσεις από την Περιφέρεια. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με πρωτοβουλία του Μάρκου Λέγγα, συνεννοήθηκαν για να καταθέσουν κοινή πρόταση ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα Προ Ημερήσιας Διάταξης στα δύο συμβούλια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Στην πρότασή τους οι δημοτικές παρατάξεις ζητούσαν να γίνει άμεση δειγματοληψία και έλεγχος του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στις δεξαμενές, στα δίκτυα και σε οικίες σε ΟΛΟ τον Δήμο από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να συσταθεί πενταμελής Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που θα παραβρεθεί στους τόπους δειγματοληψίας και θα παρακολουθήσει μέχρι την ολοκλήρωση της την όλη διαδικασία και την λήψη των αποτελεσμάτων από το ΚΕΔΥ.

Η κατάθεση της πρότασης έγινε στις 2 το μεσημέρι αλλά λίγα λεπτά αργότερα οι επικεφαλείς των παρατάξεων ενημερώθηκαν πως τα συμβούλια αναβάλλονται λόγω… τεχνικών προβλημάτων με το ΖΟΟΜ.

Είναι προφανές πως αυτό που έριξε το ΖΟΟΜ δεν ήταν άλλο από την άρνηση της Δημοτικής πλειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα. Αυτό πέρα από το έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου δείχνει πως η Δημοτική αρχή έχει και έλλειμμα πολιτικής αντίληψης… Διότι αν το θεμα έμπαινε σε συζήτηση και διαβούλευση και αναδεικνύονταν τα χρονίζοντα προβλήματα, θα μπορούσε να προκύψει μία ομόφωνη απόφαση που θα ασκούσε πίεση στην Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει ένα νέο δίκτυο νερού, αλλά και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωση των υποδομών της ύδρευσης.

*ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ZOOM.

131507270_10225057073396261_9211577083233134037_o-Αντίγραφο

Με ΕΠΕΙΓΟΝ έγγραφό του της Πέμπτης,10ης Δεκεμβρίου, το Τμήμα Υγειονομικού ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε. Κορινθίας, ενημερώνει τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο και την Δ.Ε.Υ.Α.Σ. για τα εργαστηριακά αποτελέσματα, δειγματοληψίας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, Τ.Κ. Άνω Διμηνιού, (δεξαμενή αποθήκευσης, πηγή-γεώτρηση υδροληψίας, κρουνός οικίας) ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ της ισχύουσας νομοθεσίας, εξαιτίας του ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ που φέρουν σε ολικά κολοβ/δή όπως και ότι από χημικής απόψεως λόγω του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΤΡΩΔΗ. Ξεκαθαρίζει ότι οι ενέργειες θα πρέπει να είναι άμεσες και υποχρεωτικές, ώστε τα προβλήματα να εξαλειφθούν για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ζητά έγγραφη ενημέρωση το ταχύτερο δυνατόν και παρακαλεί για την επιμελή ενημέρωση των πολιτών, όπως απορρέει από τις υποχρεώσεις τους.

132267881_441627676842638_2838252928059705276_n

ΤΟ KORINTHIATV.GR ΡΩΤΑΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ…

ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ[!!!] ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ [ΑΝΩ ΔΗΜΙΝΙΟ]???
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ???
ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ!..

*Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ\ΝΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ…

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com