Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Το «συγχαρητήριο» γράμμα του στον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο

«Η μέχρι τούδε θεολογική κατάρτισις Υμών, η εκκλησιαστική εμπειρία, η εμπνευσμένη ποιμαντική μέριμνα και τα θεόσδοτα χαρίσματα προαναγγέλλουν πολύκαρπον πατριαρχικήν διακονίαν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, στο συγχαρητήριο γράμμα που απέστειλε προς τον νέο Πατριάρχη Σερβίας Πορφύριο.

Αναλυτικότερα, τόνισε τα εξής:

«Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Πεκίου, Μητροπολίτα Βελιγραδίου και Καρλοβικίου και Πατριάρχα των Σέρβων, εν Χριστώ τω Θεώ λίαν αγαπητέ και περιπόθητε αδελφέ και συλλειτουργέ, κύριε Πορφύριε, την Υμετέραν σεβασμίαν Μακαριότητα εν Κυρίω κατασπαζόμενοι, υπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Δοξολογίαν και αίνον αναπέμπομεν προς τον εν Τριάδι Θεόν, πληροφορηθέντες την επαξίαν εκλογήν σας εις την κορυφαίαν θέσιν της πεφιλημένης αγιωτάτης Εκκλησίας της Σερβίας και εν πνευματική αγαλλιάσει προσθέτομεν και ημείς την αναφώνησιν Άξιος!

Η μέχρι τούδε θεολογική κατάρτισις Υμών, η εκκλησιαστική εμπειρία, η εμπνευσμένη ποιμαντική μέριμνα και τα θεόσδοτα χαρίσματα προαναγγέλλουν πολύκαρπον πατριαρχικήν διακονίαν.

Εκ βάθους ψυχής ευχόμεθα όπως ο Θεός ημών επιδαψιλεύη Υμίν ανεξάντλητον αγάπην, διορατικήν σοφίαν, ακλόνητον υγείαν και δημιουργικήν πνοήν, προς διαποίμανσιν του εκλεκτού λαού του Πατριαρχείου των Σέρβων, συντελούντες εις την αρραγή ενότητα της Ορθοδοξίας και την δυναμικήν μαρτυρίαν αυτής εις την σύγχρονον απαιτητικήν κοινωνίαν∙ «ίνα εν πάσι δοξάζηται ο Θεός διά Ιησού Χριστού, ω εστιν η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας των αιώνων». (Α΄ Πετρ. 4:11)

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com