Ψηφισμα Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης Ν. Κορινθίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ για το ασφαλιστικο

Με αφορμη την σημερινη κινητοποιηση [4 Φεβουαριου] το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ προκαλεσε εκτακτη γενικη συνελευση!Ακολουθει η σχετικη ανακοινωση του φορεα:

Μετά από πέντε χρόνια ασύμμετρης επίθεσης του συστήματος στην επιχειρηματικότητα με κάθε μέσο, έρχεται και η τελευταία πράξη εξόντωσης όλων των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο νέας αποικίας κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζιτών, των παραδομένων κυβερνητών, το οποίο αποσκοπεί στην δήμευση του όποιου εισοδήματος μας και την δημιουργία ατέρμονων χρεών, συνεχώς αυξανόμενων, σε κάθε έναν από εμάς και τις οικογένειές μας.

Την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. (του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου) Νομού Κορινθίας, με θέμα το σχέδιο αυτό και τους τρόπους αντίδρασης ενάντια στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης, διατυπώθηκε σαφώς και ξεκάθαρα ότι:

Το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο θέμα, που υπερβαίνει ακόμα και τους στόχους μιας ή δύο γενεών, καθώς αφορά όλους τους πολίτες, ενεργά παραγωγικούς, συνταξιούχους, αλλά ακόμη και αυτούς οι οποίοι θα γεννηθούν στο μέλλον.

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες των κυβερνήσεων, που επί σειρά ετών αντιμετώπισαν τα αποθεματικά των Ταμείων, κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών, ως το δοχείο με το μέλι, για να εφαρμόζουν τις πελατοκεντρικές αδηφάγες πολιτικές τους.

– Εγκληματικές είναι οι ευθύνες των εκάστοτε Διοικήσεων τους, οι οποίες επέτρεψαν με κυβερνητικές και μη παρεμβάσεις, τις καταστροφικές διαχειριστικές αποφάσεις, για την ασύμφορη λειτουργία των ταμείων με υπέρογκες δαπάνες και κόστος, κρατώντας την παραγωγικότητα του προσωπικού στο μίνιμουμ χωρίς καν τον στοιχειώδη ηλεκτρονικό εξοπλισμό για ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών., μη εκμεταλλευόμενοι τα τεράστια ευρωπαϊκά κεφάλαια για την εγκατάσταση συστημάτων και εκσυγχρονισμού των.

– Τις αμφίβολες και τελικά καταστροφικές επιλογές επενδύσεων των αποθεματικών των ταμείων σε άτοκες αποταμιεύσεις, ¨τζογάροντας¨ τα χρήματα στο Χρηματιστήριο και σε αγορές μετοχών φούσκα, σε συμβόλαια και αμοιβαία κεφάλαια μη εξασφαλισμένα, επιτρέποντας το κούρεμα και την αφαίμαξη τους.

Αφήνοντας ανεκμετάλλευτη την περιουσία των Ταμείων και κατασπαταλώντας με χαριστικούς τρόπους χρήματα και πόρους σε αλλότριους σκοπούς, καταλήγοντας να μην αποδίδουν τα αναλογούντα και να υπολείπονται του σκοπού ύπαρξής των.

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, μαζί με την ουσιαστική παύση κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, την ασύστολη κάλυψη όλων των εξόδων παράνομα εργαζομένων αλλοδαπών ασφαλισμένων, χωρίς την ανάλογη ανταποδοτικότητα, την πολιτική επιδομάτων ψηφοθηρικού χαρακτήρα σε κάθε καρυδιάς καρύδι, καθιστούν την δομή του ασφαλιστικού συστήματος ακατάλληλη να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων σήμερα και στο μέλλον.

Για πολλούς άλλους λόγους ακόμη, είναι βέβαιο ότι το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα έπρεπε να έχει αλλάξει προ πολλού όπως εμείς έχουμε προτείνει, στην κατεύθυνση της αναλογικής επιβάρυνσης με γνώμονα τις πραγματικές δυνατότητες κάθε ασφαλισμένου, στην σύνδεση των εισφορών με το εισόδημα και την δυνατότητα της ιδιωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων, με ομαδική κάλυψη των απασχολούμενων σε αυτές και μάλιστα πιο συγκεκριμένα την πλήρη απαγκίστρωση τους από την παρέμβαση του Κράτους.

Ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως το ασφαλιστικό, έχει αντιμετωπιστεί και σχεδιαστεί (αυτό που ανακοινώθηκε) χωρίς κανένα όραμα, ολοκληρωμένη μελέτη και σχέδιο βιωσιμότητας. Χωρίς αναπτυξιακά στοιχεία ή κίνητρα νέων επενδύσεων, καθιστώντας αιχμάλωτους τους ασφαλισμένους σε υπέρογκα παλαιά και νέα χρέη, τα οποία δεν είναι δυνατό να αποπληρωθούν. Θα αποτελέσει δε, μέσο που θα φέρει και άλλα λουκέτα επιχειρήσεων δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη κοινωνία χρεωμένων και ταυτόχρονα ανέργων.

Η σύναξη του κλάδου της Εστίασης σήμερα στον Νομό Κορινθίας αλλά και συνολικά στην επικράτεια, δηλώνει ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό είναι απαράδεκτες, ατελέσφορες αποπνικτικές και απάνθρωπες.
Δεν δεχόμαστε τέτοιο σχεδιασμό του ασφαλιστικού νόμου, επιβάλλεται η απόσυρσή του και απαιτούμε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με στόχο την δημιουργία αναπτυξιακού ασφαλιστικού συστήματος, ανταποδοτικού, μεγάλης διάρκειας με σεβασμό στις γενεές που δούλεψαν σκληρά και σε αυτές που θα έρθουν.

Το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει για τη βιωσιμότητά του, αλλά και την αξιοπρεπή ζωή των ασφαλισμένων του. Θα περιχαρακώνει και θα αποκλείει οριστικά, παρεμβάσεις Κυβερνήσεων και Κράτους. Θα λαμβάνει υπ’ όψιν του τη σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, με καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την ευημερία όλων των τάξεων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και την αγωνία των συνανθρώπων μας για το μέλλον της ζωής τους και της ΧΩΡΑΣ μας, αποφασίζουμε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου Σ.Ε.Γ.Ε.Σ.:

1. Το κλείσιμο των καταστημάτων του Κλάδου της Εστίασης σε όλη την Κορινθία την ΠΕΜΠΤΗ στις 4 Φεβρουαρίου 2016 ως πρώτο βήμα διαμαρτυρίας.

2. Τη συστράτευση των μελών μας με τους άλλους φορείς της Κορινθίας και της Πελοποννήσου στις μαζικές κινητοποιήσεις.

3. Επίδοση του ψηφίσματος στην διεύθυνση του ΟΑΕΕ στην Κόρινθο.

4. Την αποστολή του ψηφίσματος στους τοπικούς Βουλευτές, τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των Κομμάτων.

5. Την απαίτηση από τα σχεδόν παραδομένα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα του κλάδου μας, για διεκδίκηση και υπεράσπιση των θέσεών μας, διότι δεν το έχουν κάνει ως όφειλαν στους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα. Να κατακτήσουν τελικά με την δύναμη που τους δίνουμε το δικαίωμα των ελεύθερων επαγγελματιών στο επιχειρείν, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόοδο του ΕΛΛΗΝΑ.

6. Την συνεργασία με τους Αγρότες, το κίνημά τους στα μπλόκα και την από κοινού δράση για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

7. Την περιφρούρηση του κλάδου της Εστίασης από τους εγκάθετους του συστήματος κομματικούς συνδικαλιστές, την προστασία των συνεργατών εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας, με στήριξη σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Στο σημείο που βρίσκονται σήμερα τα πράγματα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση λύσης μέσα από τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης της χώρας, που επιβάλλουν το ΔΝΤ και τα κοράκια της Ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.
Ή θα σώσουμε την Ελλάδα και θα λειτουργήσει ξανά η Ευρώπη
αγωνιζόμενοι για τις αξίες και τα ιδανικά μας, ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί παρασύροντας τους «προσκυνημένους» και τους τοκογλύφους τραπεζίτες στο βυθό.

Είμαστε όλοι μαζί σ΄ αυτό το κάλεσμα!!!

Για την Γενική Συνέλευση των μελών
του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης Ν. Κορινθίας Σ.Ε.Γ.Ε.Σ
Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο korinthiatv.gr ελαβε και δευτερη ανακοινωση απο το Σ.Ε.Γ.Ε.Σ:

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ
ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ

Τα μέτρα που έχουν σχεδιάσει Κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τα αρπακτικά της περιουσίας του Έλληνα, έρχονται να μας εγκλωβίσουν και να φέρουν σε απόγνωση τους χιλιάδες επαγγελματίες του Κλάδου μας και γενικότερα των μικρών επιχειρήσεων, βυθίζοντάς μας στο τέλμα με ορατό το οριστικό κλείσιμο.

Στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης να δώσουμε επιτέλους ένα πρώτο ηχηρότατο μήνυμα, ενάντια στις δεσμεύσεις τους για τα νομοσχέδια στο ασφαλιστικό και φορολογικό το οποίο είναι στα σκαριά και έρχεται, καλέσαμε όλους τους Συναδέλφους στον νομό και αποφασίσαμε να πρωτοστατήσουμε στην γενική κινητοποίηση της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 με 24ωρο κλείσιμο όλων των καταστημάτων.

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ
Σωματείο Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου
Ν. Κορινθίας

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com