Συνάντηση για ενδεχομενη επαναλειτουργία της Αθηναϊκής χαρτοποιίας SOFTEX στο Υπουργείο Εργασίας,παρουσία του Βουλευτή Γιώργου Τσόγκα

Σε σύσκεψη συμφιλίωσης των εργαζομένων με τη διοίκηση της SOFTEX, με αφορμή την απόφαση της μητρικής εταιρείας να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΑΕ, παραβρέθηκε χθες, Τετάρτη 16 Μαρτίου, ο Βουλευτής Νομού Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Τσόγκας, στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Ανδρέα Νεφελούδη και του Συμφιλιωτή κ. Συμεών Γκουδρολώλου και ζήτησε τη με κάθε τρόπο συνέχιση της λειτουργίας αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση μεταβίβασης αυτής σε τρίτους.

Ο κ. Τσόγκας αφού άκουσε τις θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως εκπροσωπήθηκαν από την «Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου» και του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Αθηναϊκής Χαρτοποιίας» και τη Διοίκηση της Εταιρείας- Αθηναϊκή Χαρτοποιία A.E., ζήτησε να πληροφορηθεί γιατί η Διοίκηση δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση 200 εργαζομένων, σε μια εποχή που το ζητούμενο της αύξησης των θέσεων εργασίας είναι απόλυτης προτεραιότητας και όχι η κατάργησή τους.

Στη συνέχεια της συνάντησης, το Υπουργείο Εργασίας και οι εργαζόμενοι, για μια ακόμα φορά ζήτησαν την αναθεώρηση αυτής της απόφασης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους της εταιρείας οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι η μητρική εταιρεία διακόπτει οριστικά την παραγωγική λειτουργία στο αντικείμενο παραγωγής χαρτιού. Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε, ωστόσο, σε όλους ότι βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας εναλλακτικών λύσεων για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com