Ξυλοκαστρο\Εορτη του Κορινθιου Αγιου Μακαριου

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ

ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΟΤΑΡΑ.

KODAK Digital Still Camera

Στο Ξυλόκαστρο και στον Ι. Ναό του Αγίου Μακαρίου βρέθηκε κατά το παρελθόν διήμερο, 7 και 8 Μαΐου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορινθιας κ. Διονύσιος συμμετέχοντας στο εορτασμό της μνήμης, η οποία εορτάζεται κατά την Κυριακή του Θωμά, του Αγίου Μακαρίου Νοταρά, Αρχιεπισκόπου Κορίνθου, γόνου της επιφανούς οικογενείας των Νοταράδων εκ Τρικάλων Κορινθίας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 7 Μαΐου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε τον εόρτιο Εσπερινό στον περικαλλή Ι. Ναό του Αγ. Μακαρίου στην πόλη του Ξυλοκάστρου, με την συμμετοχή των συνοδών του Ιερέων και Διακόνων, Κληρικών των Αρχιερατικών Περιφερειών Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης και πλήθους πιστών.

Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ανδρικόπουλος Ηλίας μετά του Δημοτικού Συμβουλίου και ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς.

KODAK Digital Still Camera

Μετά την Αρτοκλασία ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ομίλησε στο ευσεβές Εκκλησίασμα για την εμπειρία της Αναστάσεως όπως την βίωσαν και την κήρυξαν οι Άγιοι Απόστολοι με πρώτους τον Απόστολο Θωμά αλλά και τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και Ευαγγελιστή, που την μνήμη τους εορτάζαμε. Την αυτή πίστη στον Αναστάντα Κύριο μας διετράνωσε και ο εκ μεταθέσεως εορτασθείς Άγιος Μακάριος ο Νοταράς.

Στην συνέχεια επακολούθησε Ι. Λιτανεία της Ι. Εικόνος του Αγίου Μακαρίου στους δρόμους της πόλεως.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου 2016, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, πλαισιούμενος υπό του Ι. Κλήρου της Αρχ. Περιφερείας Ξυλοκάστρου, τέλεσε την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό. Την διακονία του Θείου λόγου παρεχώρησε στον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, ο οποίος και ομίλησε κατάλληλα αναφερόμενος στην εμπειρική γνωριμία του Αγίου Μακαρίου μετά του Αναστάντος Χριστού μέσα από την ενασχόληση Του με τα φιλοκαλικά κείμενα και την «ψηλάφιση» του Κυρίου μας μέσα από το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.

KODAK Digital Still Camera

Πριν την απόλυση της πανηγυρικής Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχήθηκε στους συμπροσευχόμενους πιστούς να αξιωθούν να γίνουν συνώνυμοι του Αγίου Μακαρίου, δηλαδή «μακάριοι» και όχι μόνον ευτυχείς αλλά και μακρόβιοι.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com