Παγκράτιο: Το απόλυτο ελληνικό μαχητικό άθλημα απο τον Α.Γ.Σ. Άπις Ζευγολατιού

 

  Το παγκράτιο είναι ιστορικό άθλημα. Συμπεριλαμβανόταν στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους αγώνες της Νεμέας, της Ισθμίας και σε άλλους.1
 Πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται για καράτε ή για κικ-μπόξινγκ, όμως το παγκράτιο είναι ο πρόγονος, άρα η βάση, όλων εκείνων των ειδών αυτοάμυνας. Μάλιστα, από όλα αυτά τα αγωνιστικά-μαχητικά αθλήματα και τις συναφείς τέχνες, το παγκράτιο είναι αυτό που ταιριάζει πιο καλά στον Έλληνα, ως προς τις σωματικές κινήσεις και ως προς την φιλοσοφία, διότι είναι γέννημα-θρέμμα και προσαρμοσμένο στο σώμα και στις ανάγκες των Ελλήνων.
b33aaf471b1b189f832d8c0eda598597_XL
Είναι άθλημα αμυντικό, το οποίο παρέχει προστασία ατομική ή ομαδική. Και είναι πολύ όμορφο, βασιζόμενο σε ένα σύνθετο σύστημα θεαματικών κινήσεων, οι οποίες απαιτούν και συγχρόνως εξασφαλίζουν διαυγή νου, ψυχική ευεξία και σωματική διάπλαση, άρα υγεία. Έτσι, ο αγώνας περιλαμβάνει λαβές, αποκρούσεις και χτυπήματα.
Σήμερα, σχετικώς με το άθλημα διεξάγονται αγώνες τοπικοί, πανελλήνιοι, πανευρωπαϊκοί, παγκόσμιοι και λοιποί διεθνείς. Επίσημος φορέας είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), η οποία εφέτος γιορτάζει τα εικοσάχροντα γενέθλιά της και της οποίας μέλος προτίθεται να γίνει το τμήμα παγκρατίου του Άπι, μόλις αυτό αρχίσει την δραστηριότητά του.
Τώρα, δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερομένους απ’ όλη τη Βόχα και την ευρύτερη περιοχή, να γνωρίσουν το παγκράτιο από κοντά και να γυμναστούν, χάρη στο νέο τμήμα που ετοιμάζουμε.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com