Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας παρέστη την Κυριακη ο Μητροπολιτης Κορινθιας Διονυσιος

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρέστη την Κυριακη ο Μητροπολιτης Κορινθιας Διονυσιος οπου τελεσε τη Θεια λειτουργια της ημερας και κηρυξε το λογο του Θεου.

Ακολουθει η σχετικι ανακοινωση απο την Ιερα Μητροπολη:

Στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρέστη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να τελέσει την Θ. Λειτουργία πλαισιωμένος από τους συνοδούς Κληρικούς του, συνιερουργούντων του Παν/του Αρχιμ. π. Βασιλείου Κορώση, Πρωτοσυγκέλου της Ι. Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου και του Εφημερίου του Ι. Ναού Παν/του Αρχιμ. π. Ρωμανού Φωκάκη.

KODAK Digital Still Camera

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κήρυξε τον Θείο λόγο, αναλύοντας της Αποστολική Περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Απ. Παύλος απευθύνεται με στοργή στους Κορινθίους εκείνης της εποχής και κατ᾿ επέκταση σε ολόκληρο τον Χριστιανικό κόσμο, παρακαλώντας τους «να μην δεχθούν μάταια την χάριν του Θεού», αφού «ο καιρός ευνοίας είναι τώρα, η ημέρα σωτηρίας είναι τώρα», συνιστώντας τον εαυτό Του σαν υπηρέτη του Θεού, που προσφέρθηκε ποικιλότροπα «εν υπομονή, εν θλίψεσιν, εν ανάγκαις, εν στενοχωρίαις, …εν αγνότητι, εν γνώσει, εν μακροθυμία… εν αγάπη ανυπόκριτω…», καταστάσεις που οι μεν εκτός Εκκλησίας αδυνατούν ή αρνούνται να κατανοήσουν, κάποιοι δε εντός της Εκκλησίας τις διαστρέφουν με αποτέλεσμα να δυσφημείται η διακονία αυτών, που ολοκληρωτικά προσφέρθηκαν και εκδαπανώνται στην υπηρεσία του Θεού και της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

KODAK Digital Still Camera

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού, στα Μέγαρα, προκειμένου να τελέσει το Ι. Μυστήριο του Βαπτίσματος της θυγατρός του ιατρού Σταματίου Γεωργακή και της φαρμακοποιού Ιωάννας Καρδάτου, με τους οποίους συνδέεται πνευματικά, καθώς ο κ. Γεωργακής κουράρει την υπερήλικη ασθενή μητέρα του. Στον λόγο του ευχήθηκε στην νεοφώτιστη Ελένη ο Θεός να την χαριτώνει, στους γονείς και τους αναδόχους να έχουν έτη πολλά, ώστε να καμαρώσουν το τέκνο τους όπως ο Θεός θέλει και όχι όπως οι ίδιοι θα ήθελαν, υπενθυμίζοντας τους παράλληλα τις υποχρεώσεις τους έναντι του Θεού και της νεοφωτίστου ώστε να την οδηγήσουν στον δρόμο της σωτηρίας. dsc069891Ολοκληρώνοντας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Επιχώριο Μητροπολίτη, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του αδείας, καθώς και την Ηγουμένη της Ι. Μονής Γερόντισσα Μακρίνα και την Ι. Αδελφότητα για την διακονία στο Ι. Μυστήριο και για την φιλοξενία τους.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com