Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους μελισσοκόμους της Κορινθίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ενημερώνει τους μελισσοκόμους της ΠΕ Κορινθίας για τα κάτωθι:

Α. ΚΥΨΕΛΕΣ ΔΙΑΧΕΙΜΑΣΗΣ (Καν. ΕΕ 2015/1366)

Το σύνολο των μελισσοκόμων της ΠΕ Κορινθίας υποχρεούνται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016 και για τα επόμενα έτη από 1ης Σεπτεμβρίου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους να καθορίζουν και να δηλώνουν στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τον αριθμό των κυψελών που είναι έτοιμες για διαχείμαση με την συμπλήρωση σχετικής αίτησης – δήλωσης. Διαφορετικά θα αποκλείονται από όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα.

Β. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 3.1 «Εξοπλισμός για την διευκόλυνση των μετακινήσεων»

Για το νέο τριετές πρόγραμμα 2017-2019 θα ενισχύεται η δαπάνη για την προμήθεια καινούργιων κυψελών για το χρονικό διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου έως και την 20η Μαρτίου του επόμενου έτους.

Οι δικαιούχοι πρέπει:

α) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 20 κυψελών .

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράμματος.

γ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στις ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Γ. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομία

Ενισχύεται η δαπάνη μετακίνησης μελισσοσμηνών από τον συνήθη μόνιμο τόπο σε άλλον από 1ης Σεπτεμβρίου κάθε έτους έως και την 20η Μαΐου του επόμενου έτους.

Οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι πρέπει:

α) Να έχουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΕΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.

β) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικής εκμετάλλευσης τουλάχιστον 110 παραγωγικών μελισσοσμηνών και η ελάχιστη ακαθάριστη αξίας της παραγωγής τους να είναι 8.000 €.

γ) Να είναι κάτοχοι μελισσοκομικού βιβλιαρίου σε ισχύ μέχρι την λήξη του κάθε ετήσιου προγράμματος, δηλ. μέχρι 31 Ιουλίου του έτους του προγράμματος.

δ) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης κυψελών διαχείμασης στις ΔΑΟΚ που ανήκουν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ε) Να υποβάλλουν την αίτηση δήλωσης για συμμετοχή στη δράση 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» στη ΔΑΟΚ που ανήκουν για τις επόμενες μετακινήσεις των μελισσοσμηνών τους, δηλαδή να ενημερώνουν τις αρμόδιες ΔΑΟΚ πριν την μετακίνησή τους.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com