Ο Γιωργος Ψυχογιος στην εκδηλωση της Βουλης για την παγκοσμια ημερα εξαλειψης της βιας κατα των γυναικων

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η Βουλή τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, συμμετείχε ως Γραμματέας της Βουλής και ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργος Ψυχογιός,.1-psixogios

Η βία κατά των γυναικών είναι το πιο διαδεδομένο έγκλημα στο σύγχρονο κόσμο. Μια στις τρεις γυναίκες έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής βίας: Βίας σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής, βίας ενδοοικογενειακής, βίας στο χώρο εργασίας.

Η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων αποτελεί μέρος της μάχης για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Σε αυτή την κατεύθυνση, η κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης από τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. πρέπει να προχωρήσει άμεσα.

Πολύ σημαντική όμως είναι και η καθημερινή κινητοποίηση «εναντίον της σιωπής, εναντίον της ανομολόγητης συναίνεσης» , όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, μέσα από τις δομές που υπάρχουν πανελλαδικά και την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com