Στο Ξυλόκαστρο βρίσκεται ο ΠτΔ Προκοπης Παυλοπουλος όπου αναγορεύτηκε σε επίτιμο δημότη [Φωτο]

IMG_2239

 

Στον ρόλο και στην αποστολή της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, στην διάρκεια τελετής αναγόρευσής του, ως επίτιμο δημότη, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο, «Αγγελος Σικελιανός».

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «παίρνοντας σήμερα στις θεσμικές και πολιτικές μου “αποσκευές” τον τιμητικό τίτλο του επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, επιτρέψατέ μου να σας διαβεβαιώσω ότι θα συγκρατήσω, στο διηνεκές, όλα εκείνα τα διδάγματα αλλά και τα συνακόλουθα συμπεράσματα, τα οποία αναδεικνύει ευγλώττως η μακρά ιστορική και πολιτισμική παράδοση του δήμου σας».

Επίσης, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο τόνισε ότι «σ’ αυτούς του δύσκολους καιρούς -ιδίως δε σ’ αυτούς- συνεχίστε να θωρακίζετε την ιστορία και το μέλλον του δήμου σας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτή, είναι η πιο σπουδαία αποστολή εκείνων που διαχειρίζονται τις τύχες της τοπικής αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε:
«Σ’ αυτήν την αποστολή θα είμαι στο πλευρό σας. Κι αυτό όχι μόνον για λόγους συναισθηματικούς, οι οποίοι ούτως ή άλλως εμπνέουν όποιον επισκέπτεται τον δήμο σας, αλλά και για τους λόγους που, όπως διευκρίνισα ευθύς εξ αρχής, απορρέουν από την ανακήρυξή μου σ’ επίτιμο δημότη του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης».
Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορία του Ξυλοκάστρου, τονίζοντας ότι «αναδίδει μία έντονη, κυριολεκτικώς ιστορική, θρησκευτική πνευματικότητα, με κυρίαρχο το “άρωμα” της Ορθοδοξίας».

IMG_2237

Ακόμη, ανέφερε ότι «το ανθρωπογενές περιβάλλον του Ξυλοκάστρου θεμελιώνει και συντηρεί αδιακόπως την εμβληματική συμβολή του στην σύγχρονη πολιτισμική μας παράδοση, όπως το παραθαλάσσιο αρχοντικό των Νοταράδων, η οικογένεια των οποίων, μας κληροδότησε το εκκλησιαστικό ανάστημα του Αγίου Γερασίμου».

Επίσης πρόσθεσε «την εξοχική κατοικία, με ψήγματα ετεροχρονισμένης, οπωσδήποτε βεβαίως, αναγέννησης, του ‘Αγγελου Σικελιανού και της συζύγου του, της Εύας Πάλμερ, η οποία ως σήμερα, ελπίζω δε και στο μέλλον, λειτουργεί ως πολιτιστικός «θυρεός» του Ξυλοκάστρου».
Ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και το σπίτι της οικογένειας Καρυωτάκη, λέγοντας πως, «οφείλω να τονίσω ότι θα ήταν πραγματικά κρίμα, η πολεοδομική γραφειοκρατία να σβήσει στο Ξυλόκαστρο τις οικιστικές ρίζες του ποιητή των “Ελεγείων και Σατίρων»”, και όχι μόνον».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέληξε τονίζοντας: «Από την πλευρά μου θα είμαι ένθερμος συμπαραστάτης και αρωγός στο εγχείρημα οριστικής διάσωσής τους. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τούτο: Τα σπίτια, μεγάλα ή μικρά, πολυτελή ή ταπεινά, στεγάζουν και συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο τις μνήμες».

 

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την σημερινή του επίσκεψη στο Ξυλόκαστρο, στην συνέχεια απευθυνόμενος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο είπε ότι «είστε ο πρώτος επίτιμος δημότης του Καλλικρατικού δήμου» και του παρέδωσε το συμβολικό κλειδί τη πόλης.IMG_2318

Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του ως επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Ελλάδα δεν οραματίζεται το μέλλον της έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μέλλον και προοπτική, υπό όρους πολιτισμού και Δημοκρατίας, δίχως να έχει στους κόλπους της, και μάλιστα ως πυρήνα της, την Ελλάδα, την ιστορία της, τον πολιτισμό της και την Δημοκρατία της.IMG_2358

Ακόμη ο Προκόπης Παυλόπουλος πρόσθεσε: «Πρέπει να καταλάβουν, όμως, και οι εταίροι μας, ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη την αλληλεγγύη τους. Αυτά τα στοιχεία, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Την Ελλάδα που συμβολίζει διαχρονικώς πως στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος, φορέας δικαιωμάτων για την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του υπό όρους αξιοκρατίας και αριστείας».

Στη συνεχεια ο κος Παυλοπουλος επισκεφθηκε το μοναστηρι του Αγιου Βλασιου στα Τρικαλα Κορινθιας ,απ’οπου και οι φωτο που ακολουθουν.

IMG_2395

IMG_2396

IMG_2398

 

Φωτο απο την τελετη στο ”Αγγελος Σικελιανος”

 

IMG_2391

IMG_2392

 

 

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com