Ο Αρχιμανδριτης Άνθιμος Παπαλεξόπουλος στην Κροκιδειο αιθουσα

Συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου,στην «Κροκίδειο αίθουσα» στην Κόρινθο, οι ομιλίες που αφορούν στον πνευματικό καταρτισμό του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».

Οπως αναφερεται σε ανακοινωση της Ιερας Μητροπολης:”Αντί όμως του προγραμματισμένου στην σειρά των ομιλητών Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητού κ. Αποστόλου Νικολαίδη, λόγω εκτάκτου κωλύματος του, ομίλησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, με θέμα: «Η μαρτυρία των Νεομαρτύρων και η σύγχρονη μαρτυρία των Ορθοδόξων».

KODAK Digital Still Camera

Ο Πανοσ. Ιεροκήρυξ, μέσα από την εμπεριστατωμένη εισήγησή του, με βάση τον συλλέκτη των πιο γνωστών και δραματικών βιογραφιών των Νεομαρτύρων, Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, ανέπτυξε την «θεολογία» των νέων αυτών μαρτύρων και ομολογητών της Πίστεώς μας, υποστηρίζοντας, πώς η εμφάνισή τους κατά «θείαν ευδοκίαν» στα δύσκολα εκείνα χρόνια της δουλείας του Έθνους μας, της Οθωμανικής τυραννίας, αποσκοπούσε στην αναζωογόνηση της κλονιζόμενης Πίστης των σκλαβωμένων Ελλήνων, στην διάσωση της Ελληνορθόδοξης ταυτότητας τους, εμπνέοντας την ελπίδα της καινούργιας ζωής και ελευθερίας. Το πνεύμα της αυτοθυσίας τους παραδειγμάτισε τον υπόδουλο Λαό, τόνωσε και γιγάντωσε το Εθνικό και Θρησκευτικό του φρόνημα, γι᾿αυτό οι Νεομάρτυρες αποτέλεσαν για την Εκκλησία και το Γένος μας, μία εξαιρετική ευλογία του Θεού.

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

Τον Πανοσ. Ιεροκήρυκα και Καθηγούμενο Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο συνεχάρη με θερμούς λόγους, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και συντόνισε τον εποικοδομητικό διάλογο, που ακολούθησε, καταλήγοντας με τα εξής: «Νεομάρτυρες έχουμε και σήμερα εξαιτίας του ακραίου Ισλαμικού φονταμενταλισμού, που με βαρβαρότητα επιτίθεται και πάλι εναντίον της Χριστιανικής πίστεώς μας. Έτσι η καλύτερη απόδοση τιμής προς τους Νεομάρτυρες, είναι η επαγρύπνηση αλλά και η μίμηση του δικού Τους έργου”αναφερει η ανακοινωση.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com