Με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Πελοπίδα Καλλίρη εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις νέων έργων

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις νέων έργων από τις εκπτώσεις συμβασιοποιημένων έργων, που βελτιώνουν το οδικό και επαρχιακό δίκτυο, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων από φυσικά φαινόμενα καθώς και αντιπυρικά έργα.

IMG_4060

Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα έργα

Η συντήρηση – βελτίωση ΠΕΟ Κορίνθου Αθηνών, η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, η συντήρηση – βελτίωση τμήμα Κόρινθος – Χιλιομόδι, η συντήρηση – βελτίωση Χούνι – Κλημέντι – Καίσαρι και Χούνι – Κλημέντι – Βελίνα, η συντήρηση – βελτίωση οδού Στεφάνι – Μυκήνες, η κατασκευή έργου αναδασμών περιοχής Μεσινού, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση δεξαμενών – αξιοποίηση αρδευτικών γεωτρήσεων και αρδευτικών δικτύων.

Εγκρίθηκαν επίσης οι μελέτες για την κατασκευή δύο κυκλικών ισόπεδων κόμβων στην είσοδο του Λουτρακίου καθώς και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ροζενά.

Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνος, την συνέχιση των ανασκαφών στην Φανερωμένη Χιλιομοδίου και την Κατουνίστρα Λουτρακίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των προαναφερθέντων έργων είναι 4.800.000 ευρώ.

”Συνεχίζουμε καθημερινά και δυναμικά για την Κορινθία μας”αναφερεται μεταξυ αλλων σε ανακοινωση της Αντιπεριφερειας Κορινθιας.

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com