Άρθρο Γ. Τσόγκα για για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων πολύ υψηλών ταχυτήτων

Ενδιαφερον αρθρο Γ. Τσόγκα για για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων πολύ υψηλών ταχυτήτων (δικτύων οπτικών ινών)

 

Ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο φέρεται για συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής την Τρίτη 21/3/2017  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που αφορά στα «Μέτρα μείωσης του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών – Εναρμόνιση της νομοθεσίας στην οδηγία 2014/61/ΕΕ και άλλες διατάξεις περί τηλεπικοινωνιών».

Βασικός στόχος του προς ψήφιση νομοσχεδίου είναι η μείωση του κόστους για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων πολύ υψηλών ταχυτήτων, ήτοι δικτύων οπτικών ινών μέχρι τον τελικό χρήστη. Σύμφωνα δε με την ψηφιακή agenda 2020 σχετικά με τη πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων σε πολύ υψηλές ταχύτητες άνω των 30Mbps, και πρόσβαση άνω του 50% των νοικοκυριών σε ταχύτητες άνω των 100Mbps, απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις και έργα από τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Για να επιτευχθεί η καλύτερη κάλυψη της χώρας με δίκτυα πολύ υψηλών ταχυτήτων, θεσμοθετείται μια σειρά από μέτρα που αποβλέπουν στη αποτελεσματικότερη χρήση των υπαρχουσών υποδομών και στον περιορισμό των εμποδίων κατά την εκτέλεση νέων έργων πολιτικού μηχανικού από τους παρόχους. Στο σχέδιο νόμου ορίζονται οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθεί ένας πάροχος για να ζητήσει πρόσβαση στις υποδομές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβληθεί σε ηλεκτρονική μορφή τα στοιχεία των δικτυακών υποδομών της χώρας.

Ειδικότερα για τη διευκόλυνση του συντονισμού των τεχνικών έργων δημιουργείται η υποχρέωση στους φορείς, που εκτελούν ή προγραμματίζουν να εκτλέσουν νέα έργα εγκατάστασης υποδομών, να διαθέτουν  στοιχεία για τα έργα αυτά μέσω ενός ενιαίου σημείου πληροφόρησης 9δικτυακής πύλης) που θα τηρείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ). Παράλληλα με τις ανωτέρω διατάξεις ρυθμίζεται πλήρως η διαδικασία για τη χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης του άρθρου 28 του ν. 4070/2012, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη έκδοσης κοινών υπουργικών αποφάσεων ή άλλης δευτερογενούς νομοθεσίας.

Πρόκειται για ένα έργο αναπτυξιακό, εκσυγχρονιστικό, που θα εισαγάγει  τη χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

 

Γιώργος Τσόγκας

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com