Πυρκαγιά στο Ρυτό, Άνω Αλμυρή Κορινθίας (21.08.2017)-Απο τον Αποστολο Παπαφωτιου

09

Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, περίπου στις 4:00 μ.μ., προκλήθηκε από άγνωστη αιτία πυρκαγιά στα όρια των κοινοτήτων Ρυτού και Άνω Αλμυρής Κορινθίας. Η πυρκαγιά γρήγορα επεκτάθηκε σε μεγάλο μέτωπο, περιγράφοντας την Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου.

Ένας δύσβατος τόπος, με έντονο ανάγλυφο και κατάφυτος από πεύκα πολλών δεκαετιών, που είχε μετατραπεί σε λόγγο, ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να αντιμετωπίσει κάποιος, σε ένα σχεδόν παρθένο δάσος, με ελάχιστες προσβάσεις.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η θεόσταλτη βροχή, το απόγευμα, έσβησε αρκετές εστίες από το τεράστιο μέτωπο και συγχρόνως ύγρανε τον τόπο. Αυτό έδωσε χρόνο στην Πυροσβεστική και στις Εθελοντικές Δυνάμεις να αναπτυχθούν και να διασπείρουν το δυναμικό τους σε σημεία ελέγχου της φωτιάς και τα εναέρια μέσα να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ευτυχώς το βράδυ περιορίστηκε ο άνεμος, αλλά υπήρχαν πολλές μικρές εστίες (καντηλάκια). Τρεις μπουλντόζες της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, διευκόλυναν την πρόσβαση προς τις εστίες. Το πρωί και ο αέρας θα καθορίσουν την τύχη της πυρκαγιάς που έχει ήδη περιορισθεί σημαντικά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο. Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Καλλίρης, κα. Νικολάκου και κ. Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Πετρίτσης και κ. Παπαφωτίου, εκφράζοντας με την παρουσία τους και την κρίσιμη κατάσταση, αλλά και ότι όλοι χρειάζονται στην κοινή προσπάθεια. Εξάλλου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάθε χρόνο και με κάθε τρόπο, στέκεται ουσιαστικός αρωγός στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

12

Συγχαίρουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Εθελοντικές Δυνάμεις του Νομού μας, που δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι ο τόπος τούτος στηρίζεται και στέκεται από του άδολους πατριώτες.

 

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου

Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com