Θ. Λειτουργία επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου το πρωί του Μ. Σαββάτου και Ανασταση!

KODAK Digital Still Camera

Την Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, επί του Κουβουκλίου του Επιταφίου, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορινθιας κ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από Ιερείς και Διακόνους, το Μ. Σάββατο το πρωί, 7 Απριλίου 2018, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

KODAK Digital Still Camera

Οπως αναφερεται σε ανακοινωση της Ιερας Μητροπολης:

Στην Θ. Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών, κυρίως νέων ανθρώπων, οι οποίοι κατέκλυσαν από τα ξημερώματα τον Ι. Ναό προκειμένου να παρακολουθήσουν την ιδιαίτερη αυτή Ι. Ακολουθία την οποία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας έχει καθιερώσει να τελεί κάθε Μ. Σάββατο από της ενθρονίσεώς του, αλλά και για να Μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Ακολουθία της Αναστάσεως στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Χιλιάδες πιστοί προσήλθαν στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου μας και να συνεορτάσουν με τον Επίσκοπό τους και τους Ιερείς του Ι. Ναού την Εορτή των Εορτών της Ορθοδοξίας μας.

KODAK Digital Still Camera

Από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ι. Ναό, τον προαύλιο χώρο του και τους γύρω δρόμους και αφού έλαβαν από τα χέρια του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου το Άγιο Φως, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα, όπου τελέστηκε η Ακολουθία της Αναστάσεως. Πριν την επιστροφή στον Ι. Ναό για την τέλεση της Αναστασίμου Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ζήτησε απ’ όλους τους παρισταμένους να προσευχηθούν με θέρμη για την απελευθέρωση των δύο αιχμαλώτων αξιωματικών μας από τους Τούρκους. Τόνισε δε ότι το μεγαλύτερο όπλο του Έλληνα σήμερα είναι η προσευχή του ως Ορθοδόξου Χριστιανού και η πίστη του στον Αναστάντα Χριστό. Πάρα πολλοί εκ των παρισταμένων Χριστιανών δεν δελεάστηκαν από την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα -μεταξύ τους και εκατοντάδες παιδιά- και κατόπιν σχετικής παραινέσεως του Σεβ/του Μητροπολίτου μας, παρέμειναν στον Ι. Ναό και κατά την διάρκεια της Αναστάσιμης Θ. Λειτουργίας και κοινώνησαν των Αχράντων του Θεού Μυστηρίων τις πρώτες πρωινές ώρες.

KODAK Digital Still Camera

Στην απόλυση ο Σεβ/τος τους ευχαρίστησε θερμά για την φιλακόλουθο στάση τους, τους προέτρεψε να απολαύσουν τον ύμνο του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο οποίος αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και παρακαταθήκης μας, τους κάλεσε να διατρανώσουν προς όλες τις κατευθύνσεις το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», τους υπενθύμισε τις προγραμματισμένες Ι. Ακολουθίες της διακαινησίμου εβδομάδος, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές και τέλος τους ευχήθηκε από καρδιάς ο Αναστάς Κύριος να φωτίζει τις «οδούς» και τα έργα τους.

KODAK Digital Still Camera

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com