“ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Σκέψεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας…”Του πατηρ Χαραλαμπου Παπαδοπουλου

 

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου,το Βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ και οι  Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ συνδιοργάνωσαν στο  Εμπορικό Επιμελητήριο Κορίνθου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του π.Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, “ΖΩΗ ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Σκέψεις χωρίς δίχτυ ασφαλείας…”.

Ύστερα από το καλωσόρισμα και τις ευχαριστίες προς τον προσκεκλημένο και το κοινό, από την κ.Πηνελόπη Μπισμπίκηιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου ΚΙΒΩΤΟΣ, ο π.Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, μίλησε για την ζωή, το “εγώ”, την σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τους άλλους και τον Θεό.

Παρουσίασε, με παραδείγματα, πόσο σημαντικό είναι να αποδέχεται ο καθένας, ξεχωριστά, τον ίδιο του τον εαυτό, συνειδητοποιώντας ότι η ύπαρξη της φωτεινής αλλά και της σκοτεινής πλευράς του ανθρώπου είναι κάτι εντελώς φυσικό, ότι ο ίδιος άνθρωπος που είναι ικανός να πράξει το καλό είναι ικανός να πράξει και το κακό και ότι ασυνείδητα ο άλλος άνθρωπος γίνεται καθρέφτης και όταν αυτό που καθρεφτίζεται δεν είναι αρεστό, αρχίζουν οι συγκρούσεις, οι σχέσεις γίνονται πεδίο μάχης και η ζωή μετατρέπεται σε έναν διαρκή πόλεμο…_MG_2016

Έχοντας, όμως, κατά νου αυτά, αλλάζει η θέαση των άλλων, με τους οποίους το άτομο σχετίζεται σε διάφορα επίπεδα και αποφεύγονται οι ερμηνείες συμπεριφορών, που απέχουν πολύ από αυτό που ο καθένας έχει πλάσει στο μυαλό του και από αυτό που συμβαίνει πραγματικά.

Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι, όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη να μιλήσει για το πρόβλημά του, αυτός στον οποίο απευθύνεται, να τον βοηθήσει να ακούσει τον βαθύτερο εαυτό του, χωρίς επικρίσεις, συμβουλές και κηρύγματα.

_MG_2089
Οι συνταγές λειτουργώντας, συχνά, ως άλλοθι δεν επιτρέπουν στις ανθρώπινες δυνάμεις να ανακαλυφθούν, να  αξιοποιηθούν, να δοκιμαστούν και να διαπιστωθεί ότι:  “… όταν δεν αρκούν οι δυνάμεις… τότε, κάπου, αρχίζει η σχέση με τον Θεό”, σύμφωνα με την αναφορά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου._MG_2124

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com