Η εκπαιδευτικος – Συγγραφεας Μαρια Μουρζα μιλησε στην ”Κροκιδειο”αιθουσα

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΡΖΑ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ , ΣΤΗΝ «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ» ΑΙΘΟΥΣΑ.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα η καθιερωμένη εσπερινή Κατηχητική Σύναξη Πνευματικής οικοδομής με τον γενικό τίτλο: «Εις οικοδομήν του σώματος του Χριστού» της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου. Προσκεκλημένη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου η Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας κ. Μαρία Μουρζά, η οποία μίλησε με θέμα: «Μεθ’ημών ο Θεός».

KODAK Digital Still Camera

Η κ. Μαρία Μουρζά με τον γλυκύ και παρήγορο λόγο της μαλάκωσε τις καρδιές μας, σταλάζοντας θεία παρηγορία και κατάφερε με εύληπτο τρόπο να μας περάσει το μήνυμα της μεγάλης εορτής της Ενανθρωπήσεως του Σωτήρος Χριστού, ερμηνεύοντας το προφητικό λόγιο «Μεθ’ ημών ο Θεός». Πιο συγκεκριμένα η κ. Μουρζά τόνισε ότι για μας σαρκούται και για μας κατέρχεται ο Χριστός. Για να μας πει ότι «πιστεύει» σε μας. Για να μας δείξει όχι πόσο σημαντικός είναι Εκείνος, αλλά πόσο σημαντικοί είμαστε όλοι εμείς. Για μας κατέρχεται ο Χριστός! Για χάρη μας γίνεται άνθρωπος. Για να μας δείξει όχι τι μπορεί να κάνει Εκείνος, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, όταν ενωθούμε μαζί Του, όπως έγινε με τις χιλιάδες των Αγίων της Εκκλησίας μας. Για χάρη μας γίνεται άνθρωπος, γιατί Του είμαστε πολύτιμοι και αγωνιά να μας λυτρώσει από τον πόνο της αμαρτίας και τις οδύνες της. Εκείνος είναι το αληθινό φως μέσα στα σκοτάδια μας.

KODAK Digital Still Camera

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος συνεχάρη εγκάρδια την κ Μαρία Μουρζά για την περισπούδαστη ομιλία της επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία μας δεν παύει για δυο χιλιάδες χρόνια να χτυπά τις καμπάνες και να μας λέει ότι ο Θεός είναι μαζί μας. Τα φετινά Χριστούγεννα είναι ακόμη μία ευκαιρία να συναντηθούμε με το Θείο Βρέφος. Προέτρεψε δε τους πιστούς να συμμετάσχουν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας κατά την νύκτα των Χριστού – Γεννών, ευχόμενος προς όλους τα δέοντα για τις επερχόμενες Άγιες ημέρες!

KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera
KODAK Digital Still Camera

 

 

 

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com