Η Διακηρυξη αρχων & θεσεων του Νωντα Κατσουλα μαζι με υπογραφες 100 Δημοτων

Δημοτικες εκλογες 2019 – Δημος Ξυλοκαστρου\Ευρωστινης.

Υποψηφιος Δημαρχος Επαμεινωνδας Κατσουλας!

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ [ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 100 ΔΗΜΟΤΩΝ]:

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,

Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, λόγω της μακροχρόνιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η οποία λειτούργησε ως καταλύτης για την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, της πολιτικής και της συμμετοχικής λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών.

Ο Δήμος μας είναι φανερό ότι έχει περιέλθει σε κατάσταση μαρασμού και παρακμής. Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον όλων όσοι ζούμε και βιοποριζόμαστε εδώ και ιδιαίτερα των νέων. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για μικροπολιτικούς πειραματισμούς, κομματικές χειραγωγήσεις και ιδιοτέλειες.

Όλοι εμείς, που πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της δημοτικής κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης», μπορεί να έχουμε διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, όμως μας ενώνει ο στόχος να αναβαθμίσουμε το Δήμο μας, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά, να λαμβάνει αποφάσεις τεκμηριωμένες, να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες, να σέβεται τον δημότη και να υπηρετεί τα συμφέροντά του, να γίνει φιλικός, προσιτός, ανθρώπινος, συμμετοχικός.

Ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ έχουμε όραμα και βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι απαιτείται άμεσα ένας συνολικός σχεδιασμός που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και θα καθορίζει την τύχη του τόπου μας, μέσα από την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού προγράμματος που θα απαντά στις προκλήσεις του σήμερα αλλά και του αύριο.

Μία αξιόπιστη δημοτική αρχή θα πρέπει να μπορεί να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση έργων θωρακισμένων μελετητικά και νομικά. Επιπλέον, να διαχειρίζεται με τον πλέον σωστό τρόπο τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους, να διεκδικεί χρηματοδότηση από αναπτυξιακά προγράμματα (π.χ. ΕΣΠΑ, Φιλόδημος), να αξιοποιεί την περιουσία του Δήμου μας και να ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες για την επίτευξη της οικονομικής του αυτοτέλειας.

Κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής οφείλει να είναι η ουσιαστική στήριξη του αγροτικού πληθυσμού με την παροχή συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης για θέματα που πλέον επιβάλλονται από τη σύγχρονη αγορά. Αυτά αφορούν την πιστοποίηση, την τυποποίηση, την μεταποίηση και την προώθηση των άριστης ποιότητας τοπικών μας προϊόντων, δίνοντας τους υπεραξία, αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του τόπου μας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγροτική παραγωγή.

Ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζεται για την συντήρηση και την επέκταση του οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας. Επίσης, η εφαρμογή καταλλήλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η δημιουργία χώρων στάθμευσης για την διευκόλυνση των δημοτών και των επισκεπτών.

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων για άρδευση είναι επιβεβλημένη, όπως και η υποχρέωση του δήμου να διαθέτει σε όλους τους δημότες πόσιμο νερό καλής ποιότητας.

Μείζονος σημασίας είναι η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου δυτικά, η αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού, ο επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α.και η έγκαιρη και αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, τη χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη κατεύθυνση λειτουργίας μίας κυκλικής οικονομίας.

Η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, που προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς εξαφανίζοντας τις παραλίες μας και απειλεί κατοικίες, υποδομές και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους (Πευκιάς κ.α.) με αφανισμό, αποτελεί προτεραιότητα. Απαιτούνται αποφάσεις άμεσης επέμβασης αλλά και παρεμβάσεις μακροπρόθεσμης απόδοσης.

Ο Δήμος μας καλείται πλέον να λειτουργήσει στα νέα δεδομένα, καθώς ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο περαίωσης συγκοινωνιακά έργα (αυτοκινητόδρομος, σιδηρόδρομος) που καθιστούν την περιοχή μας «προάστιο» της Αθήνας. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα στα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας καθώς και στα αεροδρόμια «Ελ. Βενιζέλος» και Αράξου.

Διαθέτει εξαιρετικό κλίμα, ονομαστά προϊόντα, φυτωριακό πλούτο, σπάνιες φυσικές ομορφιές και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο βουνό και θάλασσα. Όλα αυτά μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε τόσο για την τουριστική όσο και για την γεωργική ανάπτυξη, ανατρέποντας έτσι την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και υστέρησης του πανέμορφου και προικισμένου από τη φύση Δήμου μας.

Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η υποστήριξη και διοργάνωση πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, η ενίσχυση των τοπικών συλλόγων και η συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς είναι θεμελιώδους σημασίας για τους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη, η ισότητα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η καινοτομία, η ισόρροπη ανάπτυξη, η ισοπολιτεία, η αξιοπιστία, η αξιοκρατία, η διαφάνεια και ο απολογισμός προς τους δημότες είναι οι βάσεις που θα στηρίξουν το νέο οικοδόμημα που οραματιζόμαστε.

Πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε:
– Να δώσουμε αξία στις ζωές μας
– Να καταστήσουμε τον τόπο μας ελκυστικό
– Να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, ώστε οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και να συμβάλλουν με τις ιδέες τους και την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξή του

Καλούμε όλους όσοι αγαπούν αυτόν τον τόπο, ανησυχούν για την πορεία του, ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο και ιδιαίτερα τους νέους να στηρίξουν την πρόταση μας και να συμμετάσχουν στο διάλογο για την διαμόρφωση του τελικού προγράμματος, συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθεια υλοποίησης του οράματός μας.

Για εμάς ο πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στους ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ

56942427_128800011555744_6601362217101164544_n

57154580_128908864878192_3310791027773669376_n

57471751_128908888211523_1217741305656901632_n

56985406_128908908211521_303984097150107648_n

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

SuperWebTricks Loading...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com