Κώστας Χατούπης :Το ΙΚΑ-ΙΚΑ και τα ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ

Γραπτη δηλωση Κωστα Χατουπη,Προεδρου Πολιτιστικου Συλλογου Ζεμενου  Ξυλοκαστρου:

Α) Ιστορικό: Το Φεβρουάριο του 2019 γνωστοποιήθηκε στο συλλογό μας από το ΙΚΑ-Κιάτου αυτεπάγγελτη έρευνα για απασχόληση μη δηλωμένου υδρονομέα τη περίοδο 2005 εως το 2014 , ύστερα από καταγγελία της ΑΑΔΕ-Τρίπολης. Αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο υδρονομέα το οποίο είναι το ίδιο όλα αυτά τα έτη από έρευνα (και ένορκες καταθέσεις) μαρτύρων εμπλεκόμενων με το σύλλογο (κατείχαν αξιώματα στο ΔΣ του συλλόγου τη περίοδο εκείνη).
Τη Τρίτη 02-04-2019 γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα πως χρεώνονται στο συλλογό μας οφειλές περίπου 46.000 € καθως και οφειλές και για τα έτη 2015 και 2016 που σημαίνει πως η γενική οφειλή πλησιάζει τα 50.000€.
– Σε αυτό το ποσό αν συνυπολογιστούν πρόστιμα και νόμιμες προσαυξήσεις έχουμε να “κάνουμε” με γενική οφειλή συνολικού ύψους περίπου 120.000€ !

1Β) Με δεδομένο: το γεγονός πως το αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα είσπραξης οφειλών σε περίπτωση που αυτή ή οι μηνιαίες ρυθμίσεις δεν εξυπηρετούνται, μπλοκάρει ο λογαριασμός τραπέζης του συλλόγου που σημαίνει τη παύση κάθε δυνατότητας είσπραξης ή άλλης πληρωμής, δλδ η αρχή του τέλους όποιας πιθανότητας βιωσιμότητας του συλλόγου.
– Εδώ αξίζει να επισημανθεί πως κατά το #νόμο την ευθύνη φέρει ο πρόεδρος (υπογράφων) κι όλα τα μέλη του σημερινού ΔΣ που σημαίνει πώς μετά το τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου δεσμεύεται ο προσωπικός λογαριασμός του προέδρου αντιπροέδρου ταμία κ.ο.κ κάθε μέλους του ΔΣ. Στη περίπτωση πού δεν “επαρκούν” τα ποσά αυτά, τότε το ίδιο συμβαίνει με κάθε προσωπικό λογαριασμό κάθε μέλους όλων των προηγούμενων ΔΣ προς τα πίσω σε βάθος χρόνου εως το 2005! 53268217_271050043837804_2005022962930941952_n

Γ) Ανακοίνωση: Έχοντας υπ’οψιν τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των μελών του συλλόγου που δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμα και τα τρέχοντα αρδευτικά τέλη του 2018 κι έχοντας βαθιά συναίσθηση των καθηκόντων μου (τη προστασία των αθώων μελών του συλλόγου μας) καθώς επίσης έχοντας υπ’οψιν και το καταστατικό του συλλόγου σας γνωστοποιώ τα εξής:
“Η εισηγησή μου προς το ΔΣ είναι να καταλογιστούν οι οικονομικές ευθύνες πληρωμής της οφειλής καθώς κι οποιεσδήποτε τυχόν άλλες νομικές ευθύνες σε όλα τα μέλη και μόνο σε αυτά, όλων των ΔΣ (για τη περίοδο 2005 εως 2014 καθως και για τα έτη 2015 και 2016). Κατ’επεκταση αυτή θα είναι πιθανά κι η εισήγηση του σημερινού ΔΣ προς τη ΓΣ του συλλόγου που θα συγκληθεί μετά τις γιορτές του Πάσχα κι αφού θα έχουμε τη τελική κι επίσημη γνωστοποίηση από το ΙΚΑ”
* Στη ΓΣ θα γίνουν γνωστές όλες οι λεπτομέρειες που εκ των πραγμάτων αποδεικνύουν τις ανευθυνότητες και προχειρότητες μελών των πρώην ΔΣ!
* Επίσης γνωστοποιώ πώς ήδη έχω κατευθυνθεί νομικά για προστασία της φυσικής μου περιουσίας καθώς και τη προστασία της υπόληψης και τιμής μου.

Κώστας Χατούπης \ Πρόεδρος Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ζεμενού

korinthiatv

WWW.KORINTHIATV.GR ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com